Sunday, April 13, 2008

Lesen Terbesar Babi- Hukum PAS yang berbeza-beza.


MENJELANG Pilihan Raya Umum Ke-12 lalu, Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Pas, begitu bersungguh- sungguh menguar-uarkan konsep perjuangan mereka yang bertunjangkan negara kebajikan.

Di Selangor, keputusan kerajaan negeri yang segera meluluskan projek ladang ternakan babi moden di Ladang Tumbuk, Mukim Batu di Kuala Langat, merupakan hadiah negara kebajikan yang melukakan hati rakyat.



Sebelum ini, PKR dan Pas menjaja ke seluruh negara membelasah BN yang mencadangkan projek itu. Malah, pendu- duk kawasan sekitar Kuala Langat dan Sepang, pasti masih mengingati risalah yang diedarkan Pas menjelang pilihan raya umum lalu mengenai projek itu.

Teknologi dari Jerman, yang terbesar di Asia. Bersih, bau tak ada, katanya. Tapi babi tetap najis! Buat apa ternak kat sini. Tempat lain tak ada? Yang tak ada orang duduk. Sementara ada peluang sekarang, gunakanlah. Memang bagi orang Islam, babi merupakan perkara paling sensitif sekali. Tidak ada orang Islam sanggup menyentuh haiwan itu.’

Tapi kini Dato' Hassan Ali selaku Exco Agama Islam berkata " Dengan menggunakan teknologi dari Jerman, masalah pencemaran yang disebabkan oleh babi sebelum ini dapat dihapuskan dan tidak akan timbul lagi,''

PAS adalah parti yang cakap tidak serupa bikin dan bermuka-muka untuk kepentingan jawatan sahaja. Mengapa PAS hebohkan isu kerajaan Melaka tidak berjaya tutup kandang babi di Melaka sedangkan sekarag PAS berkuasa di Selangor dan Perak tetap sanggup mengalah dengan DAP dalam kes kandang terbesar di selangor.

Berapa jenis hukum Islam yang PAS pakai? untuk UMNO dan BN lain dan PAS lain ke?. Kalau bawah BN, PAS eksploitasikan dan buat isu. Adakah lain parti lain hukumnya?Agama Islam mana yang PAS amalkan?. BN kalau benarkan kandang babi dikatakan salah dan PAS buat tak apa. Allah dah tunjukkan kepada PAS bahawa jangan cakap je mengenai Islam dan bukan senang jadi pemerintah. SEkarang PAS dan PKR terkena.

23 comments:

SYAHAMIN said...

Assalamualaikum pembuka BICARA....

Hehehe.... Ko nih khatam baca UTUSAN UMNO kan? kihkihkih... Lain kali kena tahulah perkara sebenarnya!!! MANA ADA NAK JADI PENGEKSPORT pun?? anyway, congratttt.... tuh aje aku nak cakap?

Mohd Fairuz said...

bodohnye la masterdedah ni... bacela akhbar2 UMNO BN tu.... kesiannye....

sri buat said...

a'kum...
tertarik juga tengok blog master dedah. Gambar pemimpin bersama babi panggang. Tapi bila baca kenyataan ahli politik MCA hari ini, memang master pendedahan telah dibuat. Oh rupanya orang UMNO Melayu yang 'taikonya' nak buat ladang babi tu. Ketua kampungnyer melayu juga... RM100 juta bebb.... 7+++++ keturunan senang lenang.... Tapi bila projek tu mungkin macam tak dapat kat dia, itu yang bangkang habis-habisan. Mana tau bila projek tu tangguh then 3..4 tahun lagi BN menang pulak, bolehla teruskan projek tu untuk masuk poket '''orang UMNO'''' tu...... so masterdedah, sebenarnya semakin banyak benda yang orang UMNO bangkang.... nampak macam dah jadi bangang pulak... So, lepas ni.. senyap-senyap ajelah... makin banyak cerita, makin aib diri sendiri... UMNO masih relevan, tapi kena byk tengok, fikir, lihat.... kalau rasanyer isu itu berbalik ke muka sendiri... janganler buat kenyataan sesuka hati... wassalam

ReVoLuSi OraNG MuDa said...

tapi kaalau tak eksport sape yang anak makan BABI tu banyak2 kat Malaysia ni.....


p/s tak pun latih BABI tu jadi pemandu F1 hehehehehhe

DR NOVANDRI HASAN BASRI said...

Saya setuju..

bumisan said...

Tak ada perkataan lain yang boleh saya simpulkan tentang MASTERDEDAH ni......iaitu BUTA SEGALA-GALANYA!!!

Buka mata dan hati anda, tengok sekeliling sapa dalang sebalik ini semua kalau bukan orang UMNO sendiri!!!!!Malu-malu betul mana nak letak muka orang umno ni,

dahlah melayu tapi terlibat secara langsung...kalau boleh nak kaut semua tak kira halal haram!!

PANGASIUS said...

Tadi ada teman berlawak dengan saya "Barisan Alternatif Barisan Impian" (BABI). Jenaka yang sensitif.

ultraBob said...

klau kerajaan BN buat, PAS kata UMNO kafir...mana tau halal-haram...tp klau Pakatan Rakyat buat UMNO nak kata PAS apa??? klau dlu BN buat tak btul...BETULKAN lah...yg Pakatan Rakyat nak ikut BN, buat apa?...PAS lak baguss punyer bg SOKONGAN...sekarang yg jd kerajaan dan berkuasa keatas neg. selangor PAKATAN RAKYAT atau BARISAN NASIONAL...?????fikirkan lah....

ultraBob said...

klau kerajaan BN buat, PAS kata UMNO kafir...mana tau halal-haram...tp klau Pakatan Rakyat buat UMNO nak kata PAS apa??? klau dlu BN buat tak btul...BETULKAN lah...yg Pakatan Rakyat nak ikut BN buat apa...PAS lak baguss punyer bg SOKONGAN...sekarang yg jd kerajaan dan berkuasa keatas neg selangor PAKATAN RAKYAT atau BARISAN NASIONAL...?????fikirkan lah....

anakperlis said...

Lesen Terbesar Babi tu taiko kat UMNO yang nak, tapi rakyat potong stim taiko UMNO tu dgn kalahkan taiko UMNO tu.La ni depa nak putabelitkan fakta dgn nak kenakan PKR, PAS dan DAP. Tolong sikitmangkuk2 tu, kito dah bisa dgn hangpa ni

JoJosho said...

See Please Here

masterdedah said...

susah sangat apa. Kalau dah projek babi tu org tak suka batal je lah. Kalau pun BN yng buat dulu, batal jelah sebab PKR yang berkuasa kat sana sekarang. Itulah lain kali jgn arah dngn kaedah teknologi jerman tu sehingga flyers disebar berkenaan hal itu. Sekarang yng penting kena batang hidung sendiri...berckp guna teknologi itu Jerman itu.

Cakap mengenai peruntukan babi pun putar belit sekejab ditanggung sepenuhnya oleh swasta sekejab lagi ditanggung sebahagiannya oleh kerajaan negeri. Yakob Sapari Exco Negeri Selangor taukeh babi melayu tu mesti faham dan jangan pandai beretorik.

Tunjukklah ahli BN mana pun yang sokong projek babi tu yang penting sekarang yang berkuasa ialah Parti Khinzir Rakyat (PKR) atau Barisan Alternatif Barisan Impian (BABI).

berita alternatif said...

hai..i think masterdedah is a mastermain to previous babi project..kalu x bleh project tu,,jgn sedih la ya..

mok said...

ok, clear cut !

Fine, kerajaan lama cadang dalam 'small scale'. Since dia dah takde power, finished.

DAP renew the proposal. Now 'Big Scale'!!

Nak tanya melayu PKR & PAS. Setuju tak ?
So, you all setuju !!!

You all boleh bantah tak ?
Boleh, tapi tak buat.

So, siapa cadang dan sokong 'the big scale project' ?

Jangan la babitkan orang lain yea.

Sudah terang lagi bersuluh nampak.

EXPOSE ANWAR said...

urmmm...syahamin, mohd fairuz,sri buat dan yang sama waktu dengan nya.....dari komen korang nampak nya macam korang dapat serpihan dari projek tu bagi arr aku sket hahahaha.... dok sokong sangat projek babi tu wat pe....

ramai sangat ke penduduk MALAYSIA yang makan babi sampai buat projek besar-besar tu....sorry aku tak nak makan kalau korang nak makan elok arrr teruskan sokongan korang heheheheh.......

setinggi mana teknologi peternakan babi tu takde negara yang boleh wat perternakan secara perfect tanpa effect alam di keseluruhan prosesnya....proses penghantaran babi ni pun kena di teliti juga...tak nak aku dok tunggu traffic light hijau kene percik air babi nanti.....!!!!!

Pencatatsepi said...

Sokong..
sapa yg sokong projek tu, dia la yang wajah manusia bertopeng babi.. jgn mara aarrr.

Suara Rakyat said...

Wuit ada lagi ni beb di http://tinyurl.com/44frrr

zuhairi said...

Satu lagi hujah-hujah "bijak" dari penganut-penganut anwarisme.

Salah satu sebab utama mengapa orang islam di selangor menolak BN pada PRU dulu adelah kerana projek babi ini.Salah satu juak utama yang mempermainkan isu babi ini adalah parti PAS. Saya ingat lagi, sebab saya permah baca flyers PAS mase kat shah alam dulu.

Setelah PR mendapat kuasa, adalah menjadi harapan pengundi melayu islam agar projek tersebut dibatalkan. Namun yang diharapkan tidak sampai, yang tak diminta pula tercapai.Projek Babi Mega pula di sepang, Tahniah kerajaan baru PR di atas kebajikanmu.Ape kate lepas PR bine ladang babi mini berteknologi jerman di tepi markas2 PAS & PKR? rasenye takde masalah kan?

Kepada PR, adakah anda semua ingin diajar oleh kami pengundi atas pagar pada PRU13 nanti,sebagaimana BN diajar pada PRU12 lalu?

Pilihlah, antara babi2 atau undi kami,yang mana satu lebih berharga?

oakleyses said...

nike free, michael kors handbags, louis vuitton outlet, oakley vault, coach outlet, polo ralph lauren, coach outlet store online, prada outlet, tiffany jewelry, true religion outlet, louis vuitton outlet online, cheap oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet, true religion, burberry outlet online, jordan shoes, michael kors outlet online, michael kors outlet online, louis vuitton outlet, red bottom shoes, nike air max, longchamp outlet, tory burch outlet online, ray ban sunglasses, prada handbags, longchamp outlet online, michael kors outlet online, gucci handbags, oakley sunglasses, kate spade outlet, louis vuitton, nike air max, longchamp handbags, christian louboutin outlet, kate spade outlet online, ray ban outlet, chanel handbags, burberry outlet online, coach purses, christian louboutin, michael kors outlet, tiffany and co jewelry, michael kors outlet store, coach outlet, christian louboutin shoes, nike outlet, louis vuitton handbags

oakleyses said...

nike free, nike roshe, timberland, ralph lauren pas cher, longchamp pas cher, north face, michael kors canada, chaussure louboutin, nike blazer pas cher, ray ban uk, hermes pas cher, sac michael kors, louis vuitton, oakley pas cher, louis vuitton pas cher, true religion outlet, scarpe hogan, barbour, nike air max, true religion jeans, north face pas cher, air max pas cher, louis vuitton uk, sac louis vuitton, lacoste pas cher, abercrombie and fitch, nike roshe run, burberry pas cher, nike air force, converse pas cher, new balance pas cher, vans pas cher, hollister, nike free pas cher, sac vanessa bruno, mulberry uk, michael kors uk, lululemon, longchamp, ray ban pas cher, ralph lauren, air max, air jordan, guess pas cher, nike air max, tn pas cher, hollister

oakleyses said...

nike free, nike roshe, timberland, ralph lauren pas cher, longchamp pas cher, north face, michael kors canada, chaussure louboutin, nike blazer pas cher, ray ban uk, hermes pas cher, sac michael kors, louis vuitton, oakley pas cher, louis vuitton pas cher, true religion outlet, scarpe hogan, barbour, nike air max, true religion jeans, north face pas cher, air max pas cher, louis vuitton uk, sac louis vuitton, lacoste pas cher, abercrombie and fitch, nike roshe run, burberry pas cher, nike air force, converse pas cher, new balance pas cher, vans pas cher, hollister, nike free pas cher, sac vanessa bruno, mulberry uk, michael kors uk, lululemon, longchamp, ray ban pas cher, ralph lauren, air max, air jordan, guess pas cher, nike air max, tn pas cher, hollister

oakleyses said...

nfl jerseys, herve leger, canada goose outlet, p90x workout, jimmy choo shoes, giuseppe zanotti, bottega veneta, ugg, celine handbags, reebok shoes, insanity workout, uggs on sale, nike huarache, wedding dresses, soccer shoes, babyliss, canada goose, ferragamo shoes, asics shoes, ugg boots clearance, replica watches, uggs outlet, uggs outlet, mont blanc pens, lululemon outlet, birkin bag, ugg boots, nike roshe, hollister, canada goose outlet, longchamp, mac cosmetics, north face jackets, vans outlet, mcm handbags, north face jackets, chi flat iron, soccer jerseys, nike trainers, ugg outlet, ghd, abercrombie and fitch, canada goose outlet, instyler ionic styler, valentino shoes, beats headphones, marc jacobs outlet, new balance outlet, ugg soldes

oakleyses said...

canada goose, hollister clothing, uggs canada, toms outlet, juicy couture outlet, juicy couture outlet, montre femme, pandora jewelry, louboutin, nike air max, pandora charms, supra shoes, moncler outlet, thomas sabo uk, ray ban, converse, lancel, gucci, replica watches, baseball bats, moncler, ugg, swarovski jewelry, timberland shoes, canada goose, links of london uk, louis vuitton canada, canada goose pas cher, moncler outlet, converse shoes, parajumpers outlet, moncler, air max, hollister, ralph lauren, hollister canada, karen millen, iphone 6 case, wedding dress, vans, moncler, canada goose, swarovski uk, pandora uk, moncler, moncler, oakley, coach outlet