Saturday, August 16, 2008

DULU ADA 4 ORANG ISLAM, LA NI TINGGAL 2 SAHAJA.

ANGKARA KEPARAT KEPARAT DAP. ORANG ISLAM HANYA TINGGAL 2 ORANG SAHAJA JADI EXCO. ORANG PAS TIDAK DILANTIK PUN JADI EXCO. DIRHAM BELUM TENTU DAP TERIMA.
DULU ADA JUGA 4 ORANG EXCO ISLAM BAWAH GERAKAN. MASA DAP PERINTAH SUDAH SEMAKIN KURANG KUASA ORANG ISLAM. BESAR KEPALA SUNGGUH DAP. PRINT DAN EDARKAN DI PERMATANG PAUH.


15 comments:

Anonymous said...

tulaa bagi sangat umno perintah. ni hasil dari umno.

Anonymous said...

fuck off u pakat lalg dgn DaP

Anonymous said...

PANGKAH PKR PASTI ORANG MLAYU HILANG KEISTIMEWAANNYA....PANGKAHLAH UMNO PASTI TERJAMIN HAK SEMUA KAUM...........................

Anonymous said...

dulu empat org melayu tadbir penang.hari ini cuma dua aje.yg masa empat org melayu dulu kenapa biarkan melayu penang terpinggir.korang tengok dimana melayu penang sekarang???apa kerja mereka sekarang? berapa ramai melayu penang jadi jutawan.yg jutawan semua ketua bahagian dan wakil rakyat..rakyat bawah 90% keje kilang dan 10% keje sendiri menjaja dipasar malam.

angka bukan penentu untuk membela bangsa.hari ini cuma dua tp mereka mampu untuk membawa perubahan kepada melayu penang. insyallah..
sedarlah wahai org penang..mungkin korang ada yg bernasib baik..tp cuba tgk keseluruhan melayu penang skrg..apa sudah jadi..

manusia bangang je tolak makanan sedap utk makan makanana tidak sedap.kalau umno baik utk melayu.kenapa majoriti melayu menolaknya..pikirkanlah.. tak mungkin yg menolak itu bodoh.sebab dikalanngan mereka juga dari manusia terpelajar.

student UITM yg keluar ramai2 membuat bantahan terhadap MB selangor di ugut utk tidak dapat kolej utk th hadapan..kesemua yg keluar itu terdiri dari student yg tinggal dikolej uitm.

50th dah kita tengok umno meratah kekayaan negara..lihat saja dimana melayu kita..dlm kebanyakan bangsa..50th merdeka..mereka sudah lebih maju dari apa yg kita capai..melayu kita..50th merdeka..masih lg ditahap seperti ini,..seperti baru 10 th merdeka..inikah jasa umno yg wajib kita sokong..korang lihat negara yg sama merdeka dgn kita.bangsanya telah terlalu jauh meninggalkan bangsa kita..salah siapa????????

Anonymous said...

Aku kerja outstation kat penang. kat area gelugor bersebelahan Power Station TNB (Jlan HJ Ahmad). masa aku kerja seorang muda telah datang ketempat keje aku. pakai BMW warna hitam. minta duit kat perkerja aku RM 4000. Siap bagi bussiness card UMNO. Memang patut orang melayu sana tak patut memerintah. POW sana POw sini. padan muka korang. aku betul kecewa dengan orang melayu Penang. Malah orang Cina sana lebih terbuka minda. Orang cinalagi tolong aku. takbir 3X

Rajawali said...

yg dok kata kat penang cuma ada dua melayu..itu pon nak bising ka..cuba tengok kat perlis yg kesemuanya melayu..apa dh jadi dgn melayu ramai kat perlis?? dok tanam tebu la sampai kiamat.kat penang 50th umno pegang.50th juga 4 org melayu dlm kerajaan.kemana melayu penang..90% berhijrah ke pinggir pinggir pantai..

cakap pasal keistemewaan melayu..apa keistemewaan melayu penang??cuba habaq mai kat chek..melayu hanya mampu duduk rumah kos rendah dan rumah teres sederhana..duduk satu rumah seperti ikan sardin itu kah keistemewaan yg korang bangga sgt..

nasib baik penang dapat ke pembangkang..kalau tunggu 10th lg aku percaya ramai melayu penang berhijrah kenegeri lain..

50th bandar penang dan pekan2 kecil majoritinya melayu..hari ini cuba korang tengokkkkkk..semua melayu terpaksa melarikan diri ketepi pantai..permatang pauh yg korang bangga sgt..kalau biarkan umno memerintah lg 10th atau 20th kita lihat saja permatang pauh nanti majoriti melayu makin berkurangan..

50th dulu..cuba korang tengok berapa ramai melayu yg menetap di kawasan pekan dan bandar2 besar penang..dan hari ini cuba korang bilang berapa kerat aje yg masih tinggal di bandar2..itupon tidak mampu bersaing dengan bangsa lain.

Ladyengineer said...

ya betulll..apa yg Rajawali kata tu...sokong 100%

student Uitm pun satu ,kecoh tak tentu pasal itu baru cadangan bukan perlaksanaan...tak boleh pikir ker..?

Baik pihak pentadbir pikir bagaimana nak membentuk sahsiah diri student Uitm..dah la melayu islam tapi kalah pelacur dr segi dreesing..ramai yg sosial..bersekedudukan yang hilang dara..kata nak bela melayu..nak bela islam...sebenarnya kalo islam kita kuat melayu pun kuat...ni tak sikit sikit panggil artis masuk universiti bila time konvo..artis idola la kononnya...denagn pakai dedah2 puak2 ni yg rosak akhlak yg jd ikutan student2 Uitm sb tu ramai yg rosak..suka bermaksiat..blajar pun tak berkat..

kami student Uitm akan berdeMO jika
1.bagi baju free
2.bagi nasik free
3.bagi bas free untuk pg demO
4.bagi kolej sem depan

kelas pun sanggup kami ponteng..

lepas demo Kami jalan dgn couple p jalan di SACC mall,Bukit Raja..tgok TGV..pi dok lepak tasik..dgn couple masing2
.......ni OBE (outcome base education) yg Uitm nak lahirkan student world class.....

Anonymous said...

ha.......ni satu lagi...pasal parti korang orang melayu nak berbalah?ni kalau cina baca kompom2 korang kene gelak!!tak malu ke??sedar la sikit orang melayu oi!!!tak sayang bangsa sendiri ke?

elit3 said...

mmg melayu pinang bodoh...tak tau nk rebut peluang yg diberi oleh kerajaan dulu... takkan semua nk datang mengolek didepan mata...skg apa yang hang dapat rumah besar..kereta besar..duit setiap bulan..bila DAP memerintah..apa dapat puas hati negeri tergadai pada bangsa cina...bak kata perpatah marahkan nyamok kelambu dibakar alang kah bodohnya melayu pinang.. itu yang di kehendaki oleh oleh bangsa cina..agar orang melayu bergaduh sesama sendiri agar mereka dapat mengalahkan org melayu cara senyap..kalau dulu mengunakan senjata untuk merebut negara ini..disebabkan pada masa tu bangsa melayu bersatu mereka payah nk kuasa nagara ini, sekarang mereka akan jajah sedikit demi sedikit...dan akhirnya melayu akan terpinggir di negeri sendiri.. agaknya barulah bangsa melayu masa tu sedar...sayang pada masa tu dah terlambat... melayu malaysia akan jadi macam melayu singpure...tak ada suara...untuk di suarakan... sebelum terlambat fikirlah masak2 sebelum nasi menjadi bubur....JANGAN KERENA SEKOR NYAMUK,KELAMBU DIBAKAR....jangan disalahkan UMNO UMNO hanya sebuah parti melayu.. yang tak betul hanya org yg memimpinya, pemimpin boleh bersilih ganti tapi NEGARA telah tergadai tak dapat nk di gantikan jadi mari lah WAHAI BANGSA KU sama kita renungkan...untuk kebaikan bangsa dan ugama...

AisTerbakar said...

ketuanan melayu pala butuh korang umno! kalau betol lu orang nak memartabatkan melayu, tuka nama parti korang tu dulu, guna nama melayu, bukan United Malayan National Organization(UMNO!), guna la PEKEMBAR yang lama, itula, korang nih sumer bukan belaja sejarah, menonong jer ikot mak bapak korang sokong United Malayan National Organization bodoh ni, sampai nak perjuangkan bangsa tapi nama pon nama penjajah, WEIH, PENGKHIANAT BANGSA! BOLEH JAHANAM LA DENGAN LU ORANG!!!! -Ku Seru Malam Membuka Bidai...

Nche-net said...

Jadilah manusia yg hidup memberi manfaat kepada orang lain.Barulah hidup akan diberkati Allah S.W.T.Berentilah dari membuat propaganda melaga2kan sesama manusia.Sesungguhnya darjat manusia itu sama saja di sisi Allah S.W.T kecuali yg beragama Islam.Tunjukkanlah akhlak orang Islam yg tuhan kurniakan akal utk berfikiran secara waras.Telah jelas kerajaan sekarang tidak membela rakyat. Jika benar ia membela bangsa, agama & negara kenapa sehingga kini harga minyak yg merupakan keperluan asasi umat Malaysia tidak diturunkan sedang lain2 negara semua harga sudah dikurangkan. Saya sendiri begitu terseksa dengan penindasan ini.Rebet hanya sekali setahun tapi kenderaan diguna setiap hari.Pikir secara waras jadilah makhluk tuhan yg berakal.

oakleyses said...

nike free, michael kors handbags, louis vuitton outlet, oakley vault, coach outlet, polo ralph lauren, coach outlet store online, prada outlet, tiffany jewelry, true religion outlet, louis vuitton outlet online, cheap oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet, true religion, burberry outlet online, jordan shoes, michael kors outlet online, michael kors outlet online, louis vuitton outlet, red bottom shoes, nike air max, longchamp outlet, tory burch outlet online, ray ban sunglasses, prada handbags, longchamp outlet online, michael kors outlet online, gucci handbags, oakley sunglasses, kate spade outlet, louis vuitton, nike air max, longchamp handbags, christian louboutin outlet, kate spade outlet online, ray ban outlet, chanel handbags, burberry outlet online, coach purses, christian louboutin, michael kors outlet, tiffany and co jewelry, michael kors outlet store, coach outlet, christian louboutin shoes, nike outlet, louis vuitton handbags

oakleyses said...

nike free, nike roshe, timberland, ralph lauren pas cher, longchamp pas cher, north face, michael kors canada, chaussure louboutin, nike blazer pas cher, ray ban uk, hermes pas cher, sac michael kors, louis vuitton, oakley pas cher, louis vuitton pas cher, true religion outlet, scarpe hogan, barbour, nike air max, true religion jeans, north face pas cher, air max pas cher, louis vuitton uk, sac louis vuitton, lacoste pas cher, abercrombie and fitch, nike roshe run, burberry pas cher, nike air force, converse pas cher, new balance pas cher, vans pas cher, hollister, nike free pas cher, sac vanessa bruno, mulberry uk, michael kors uk, lululemon, longchamp, ray ban pas cher, ralph lauren, air max, air jordan, guess pas cher, nike air max, tn pas cher, hollister

oakleyses said...

nfl jerseys, herve leger, canada goose outlet, p90x workout, jimmy choo shoes, giuseppe zanotti, bottega veneta, ugg, celine handbags, reebok shoes, insanity workout, uggs on sale, nike huarache, wedding dresses, soccer shoes, babyliss, canada goose, ferragamo shoes, asics shoes, ugg boots clearance, replica watches, uggs outlet, uggs outlet, mont blanc pens, lululemon outlet, birkin bag, ugg boots, nike roshe, hollister, canada goose outlet, longchamp, mac cosmetics, north face jackets, vans outlet, mcm handbags, north face jackets, chi flat iron, soccer jerseys, nike trainers, ugg outlet, ghd, abercrombie and fitch, canada goose outlet, instyler ionic styler, valentino shoes, beats headphones, marc jacobs outlet, new balance outlet, ugg soldes

oakleyses said...

canada goose, hollister clothing, uggs canada, toms outlet, juicy couture outlet, juicy couture outlet, montre femme, pandora jewelry, louboutin, nike air max, pandora charms, supra shoes, moncler outlet, thomas sabo uk, ray ban, converse, lancel, gucci, replica watches, baseball bats, moncler, ugg, swarovski jewelry, timberland shoes, canada goose, links of london uk, louis vuitton canada, canada goose pas cher, moncler outlet, converse shoes, parajumpers outlet, moncler, air max, hollister, ralph lauren, hollister canada, karen millen, iphone 6 case, wedding dress, vans, moncler, canada goose, swarovski uk, pandora uk, moncler, moncler, oakley, coach outlet