Thursday, September 11, 2008

Kak Tipah Koya dan Macha Sivarasa


Kak Tifa Koya adalah Ahli Majlis Tertinggi PKR. Macha Sivarasa adalah Naib Presiden PKR. Dua dua orang peguam ini ialah ahli parti PKR. Mana boleh ahli PKR membela Penasihat PKR dalam kes liwat?. Kalau orang lain, Bang Nuar kata tak adil, tapi kalau kena kat korang adil lah pulak. Macam mana ni bro. Double Standard ni. Ketua Polis, mahkamah dan Peguam Negara awal awal lagi Bang Nuar cop tak adil. Tapi si Koya dan Cha Sivarasa ni boleh plak jadi peguam bela Bang Nuar.

Kesian wa tengok Kak Tipah Koya dan Macha Sivarasa ni. Ke hulu hilir kempen dalam aktiviti politik termasuklah membela Bang Nuar di court kerana kes liwat. Ni nak jadi peguam ke jadi orang politik? Dua orang ni memang kaki pembelit dan pakar pusing fakta. Korang tengok sendiri video Kak Tipah ni belit depan Zulkifli Nordin, YB Kulim. Lari YB Zul sampai tutup terus handphone gara gara belitan Kak Tipah Koya.

Macam manalah nak cari kebenaran kalau Kak Tipah Koya dan Macha Sivarasa ni yang jadi peguam, confirm lah tak ada satu benda pun yang adil bagi mereka. Dua orang peguam ni pemimpin PKR, sudah pasti la mereka nak bela Penasihat PKR bermati matian. Sorang lagi peguam PKR ialah Saiful Idham Ramli, jugak ahli PKR. Jadi tiga orang semuanya. Lepas ini kita akan saksikan perbicaraan kes liwat ni menjadi satu kempen PKR dalam mahkamah bukan lagi perbicaraan mencari kebenaran. Bang Nuar oh Bang Nuar pandai sungguh kau membelit macam peguam peguam kau jugak. Lu fikirlah sendiri ya, adil ke tak 3 orang parti jadi peguam? Awat tak ambil Zulkili Nordin, peguam yang lebih senior bela Bang Nuar...

20 comments:

hashim harris said...

Bro,

Biasalah lawyer, dulu Karpal pun sama, mula-mula dialah yang menyokong Umi Hafilda supaya membuat repot polis ke atas DSAI (semasa itu DSAI, TPM). Karpal mewakili Umi, tetapi apabila DSAI dipecat dari UMNO, Karpal merupakan lawyer yang mewakili Anwar dalam kes liwat beliau.(Bacalah-blog kehidupan bozzo)


Kesian YB Zul, tengah pening, dengar khabar nak lompat ke PAS, saya amat mengalu-alukan beliau menjadi ahli PAS.

Dulupun Saifuddin Nasution pernah bertanding atas tiket PAS. Macam nilah, apa kata semua YB Melayu/ Muslim dari Keadilan masuk PAS, tinggallah Keadilan dengan Cina dan Indianya. Anwar tu biarlah kekal disana, sebab dia pun mengaku, dia bukan Melayu, wife diapun mxed blood Cina-Melayu. Anaknya 25% Melayu. Allright.

Jadi biarlah Kak Tipah Koya dan Macha Sivarasa jadi Bendahara& Bendahari macam zaman kejatuhan kerajaan Melayu Melaka.(Kisah si Kitol-India menjatuhkan Melayu)

armc2 said...

kak tipah koya nih melayu ker?muker mcm orang arab ajer..

p/s : pesan ustazah aku masa aku skolah dulu, orang-orang arab nih keras hati,thats y Nabi Muhammad s.a.w diturunkan kepada kaum arab dahulu.

Mankanan said...

Apa lagi yang dapat kita buat kesimpulan terhadap Anwar ni. Hanya pembelit, putar alam, penipu, pembohong, pembongak, pemberi dan penerima rasuah, perosak bangsa, penjenayah liwat dan banyak lagi yang boleh kita labelkan beliau. Orang macam ni mana layak nak memerintah negara. Kononnya menegakkan keadilan...

Dalam Malaysia ni, takde siapa pun yang betul dan benar melainkan beliau. Kononnya hanya beliaulah yang mampu memulihkan negara. Rakyat patut sedar sekarang ni bahawa negara kita bakal tergadai jika Anwar berjaya menubuhkan kerajaan baru...

hashim harris said...

armc2

Kak Latheefa Koya ni, nak katakan melayu, bukan Arab pun bukan, mungkin anak mami @mamak kut. Sebab dia tak dapat taraf bumiputera. ( pasal, tu tak lepas masuk local u- law degree buat external program)

(Sebenarnya result STPMnya teruk, pasal tu tak dapat masuk local U)

Tetapi, saya amat meminati cara beliau bekerja., Lat amat rajin dan sentiasa sedia berkhidmat.

Tetapi nak buat macamana, nak masuk UMNO, kak Sharizat blok, nak masuk puteri dulu kak Azalina takut tergugat.

Lat masih single, bertuahlah lelaki yang memperisetrikan beliau.
Lat, Cun, bergaya dan bijak berbicara.

Sekarang ini menjawat jawatan ahli pimpinan tertinggi Parti Keadilan rakyat merangkap ketua biro penerangan.

Saya rasa, Lat sepatutnya jadi ahli PAS bukan PRM @ keadilan.Dia setaraf Dr LoLo. wahai orang-orang PAS cubalah tackle si cantik manis ini.


Gua salute you, Lat.

fathi aris omar said...

Sdra Hashim Harris,

Tak perlulah anda memburuk-buruk kan keturunan DSAI, anda pun sama dengan beliau, seorang muslim.

Kalau anda ingin mendalami fahaman keislaman anda, sila layari blog saya di usrah 2007.

Perlu di-ingatkan, DSAI adalah pemimpin ulung Malaysia yang telah banyak berkorban. Dengan adanya, beliau maka kegiatan seni kami di Telawi Bangsar, berkembang maju. DSAI telah membolehkan kami mendapat dana dari Jepun dan Amerika.

Lateefa merupakan Srikandi PKR, bukan sahaja beliau seorang aktivis socialist, beliau juga sanggup menolong mangsa-mangsa BN tanpa mengira kaum.

Jadi, insaflah, kami sedia membawa nada ke jalan telawi untuk mendapatkan kebenaran.

OTAI (Otak Tenang Akal Inovatif) said...

MASTERDEDAH.... TIPAH TERTIPU KE ATAU TIPAHTIPU?

Sir Taek Boon said...

tak salah bro.. die nak bela sape2.. die punya pasal.. nowadays, kebanyakan peguam bela buat kerja utk membebaskan orang yang dah sedia bersalah terang lagi bersuluh tapi di sebabkan ada masalah teknikal dalam pertuduhan.. yang bersalah boleh terlepas..

PKR dah jadi parti semua lawyer.. funnily this set Malaysian book of record for the most lawyer gather in a political party front runner.

Anonymous said...

Peguam takpe.. Jangan hakim pun PKR jugak.. macam dengan Tok Det buat dulu...

Anonymous said...

La you all ni. Kalau tak suka nak buat mcm mana. Kena fikir juga kenapa ramai peguam sokong PR bukan BN. Mesti BN ada salah dan silap bab keadilan ni kalo tak takkan ramai lawyer sokong diorg. LU FIKIRLAH SENDIRI!!!

Anonymous said...

Assalamualaikum,

Saya rasa bukan lawyer tak suka langsung pd BN secara total. Di akui byk dasar2 kerajaan BN adalah bagus. Tapi persoalannya ialah dasar bagus perlaksanaan hancur buat apa? Teruskan tidur atau bangkit?

armc2 said...
This comment has been removed by the author.
armc2 said...

hashim harris

Thanx for the info, aku setuju dengan pendapat ekau.Elok masuk PAS dari masuk keADILan - sah2 perjuangan jadi tak adil.

*kata bapak aku,pekerjaan paling kotor ialah lawyer (tak apply pd semua lawyer)sebab yang penting duit masuk tak kira sapa yang dibela.-maaf kalau tersinggung-

atuk kau said...

ADA KOMEN KNA DELETE RUPANYA..TAK TAHAN TELINGA GK MASTER DEDAH NI YER..DIA BUKA TOPIK .PAS TU MANA KOMEN YG TAK BERKENAN TERUS DELETE....APARA..PAS NIE AJAK YG SATU KAPLA MASUK SINI..HEHEHE

Anonymous said...

ala sama jer mcm blog si B.A.B.I a.k.a Brother Anwar Bin Ibrahim...suka delete2 gak...

koh koh koh

oakleyses said...

nike free, michael kors handbags, louis vuitton outlet, oakley vault, coach outlet, polo ralph lauren, coach outlet store online, prada outlet, tiffany jewelry, true religion outlet, louis vuitton outlet online, cheap oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet, true religion, burberry outlet online, jordan shoes, michael kors outlet online, michael kors outlet online, louis vuitton outlet, red bottom shoes, nike air max, longchamp outlet, tory burch outlet online, ray ban sunglasses, prada handbags, longchamp outlet online, michael kors outlet online, gucci handbags, oakley sunglasses, kate spade outlet, louis vuitton, nike air max, longchamp handbags, christian louboutin outlet, kate spade outlet online, ray ban outlet, chanel handbags, burberry outlet online, coach purses, christian louboutin, michael kors outlet, tiffany and co jewelry, michael kors outlet store, coach outlet, christian louboutin shoes, nike outlet, louis vuitton handbags

oakleyses said...

nike free, nike roshe, timberland, ralph lauren pas cher, longchamp pas cher, north face, michael kors canada, chaussure louboutin, nike blazer pas cher, ray ban uk, hermes pas cher, sac michael kors, louis vuitton, oakley pas cher, louis vuitton pas cher, true religion outlet, scarpe hogan, barbour, nike air max, true religion jeans, north face pas cher, air max pas cher, louis vuitton uk, sac louis vuitton, lacoste pas cher, abercrombie and fitch, nike roshe run, burberry pas cher, nike air force, converse pas cher, new balance pas cher, vans pas cher, hollister, nike free pas cher, sac vanessa bruno, mulberry uk, michael kors uk, lululemon, longchamp, ray ban pas cher, ralph lauren, air max, air jordan, guess pas cher, nike air max, tn pas cher, hollister

oakleyses said...

nfl jerseys, herve leger, canada goose outlet, p90x workout, jimmy choo shoes, giuseppe zanotti, bottega veneta, ugg, celine handbags, reebok shoes, insanity workout, uggs on sale, nike huarache, wedding dresses, soccer shoes, babyliss, canada goose, ferragamo shoes, asics shoes, ugg boots clearance, replica watches, uggs outlet, uggs outlet, mont blanc pens, lululemon outlet, birkin bag, ugg boots, nike roshe, hollister, canada goose outlet, longchamp, mac cosmetics, north face jackets, vans outlet, mcm handbags, north face jackets, chi flat iron, soccer jerseys, nike trainers, ugg outlet, ghd, abercrombie and fitch, canada goose outlet, instyler ionic styler, valentino shoes, beats headphones, marc jacobs outlet, new balance outlet, ugg soldes

oakleyses said...

canada goose, hollister clothing, uggs canada, toms outlet, juicy couture outlet, juicy couture outlet, montre femme, pandora jewelry, louboutin, nike air max, pandora charms, supra shoes, moncler outlet, thomas sabo uk, ray ban, converse, lancel, gucci, replica watches, baseball bats, moncler, ugg, swarovski jewelry, timberland shoes, canada goose, links of london uk, louis vuitton canada, canada goose pas cher, moncler outlet, converse shoes, parajumpers outlet, moncler, air max, hollister, ralph lauren, hollister canada, karen millen, iphone 6 case, wedding dress, vans, moncler, canada goose, swarovski uk, pandora uk, moncler, moncler, oakley, coach outlet

Lin Shijun said...

shijun 6.30
lebron 12
christian louboutin sale
ray-ban sunglasses
fitflops outlet
coach outlet store online
fitflops
christian louboutin outlet
true religion outlet
louis vuitton outlet
burberry handbags
coco chanel
michael kors outlet
timberland outlet
soccer cleats
coach outlet
chanel bags
ray ban wayfarer
abercrombie & fitch
louis vuitton
cheap oakleys
michael kors outlet online
mulberry uk
coach factory outlet online
longchamp handbags
pandora bracelets
cheap toms
jordan 11s
cheap jerseys wholesale
michael kors outlet online sale
cheap oakley sunglasses
true religion sale
cheap oakleys
christian louboutin shoes
true religion sale
toms canada
michael kors uk
mulberry bags
louis vuitton purses
jordan 11s
louis vuitton handbags uk

obat aborsi said...

Thanks for sharing the good and useful information here on the blog for us.
obat aborsi
tanda tanda kehamilan