Thursday, September 18, 2008

Katak Mahu Jadi Menteri

YB Kit menginterview beberapa calon calon katak yang nak lompat. Malangnya mereka tak nak lompat. Apa cerita ni Bang Nuar..nak pusing macam mana pulak ni Bang Nuar...pusing keliling ke...

18 comments:

Anonymous said...

konferm lah tu, yang si anwar tu memang menunjukkan tanda tanda personality disorder.

merbahaya wor orang camni, kalau jadi pemimpin, silap haribulan jadi macam si Idi Amin tu hah.

-penipu
-putar belit
-tamak haloba
-takde sifat penyabar
-suka terpekik terpekau masa bagi ceramah
-suka panggil orang lain dengan pelbagai nama tak elok
-illusion of grandeur (korang ingat tak masa dia angkat sumpah kat parliment, dia ingat dia tu istimewa sangat sampai demand live TV coverage, ahli parlimen lain tak pernah pun camtu, ni lah sifat takabbur)

kalo korang tengok sifat-sifat dia yang tersebut di atas tu, korang nak ke orang camtu jadi perdana menteri negara korang?

ish! selisih! jauhkan lah bala camni.

kesian aku tengok pak lah kat TV, sayu memandang bila kena attack si anwar tak habis habis, tak pernah dalam hidup aku ni, tengok pak lah berperangai tak elok macam si anwar, tak pernah biadap atau kurang ajar macam si anwar.

tangansotong said...

Memang Anwar biadap terhadap Pak Lah dan kerajaan. Beliau buat seoalh-olah beliau ada kuasa untuk buat itu dan ini. Beliau harus ingat beliau hanya salah seorang daripada ahli Parlimen. Bukannya apapun. Beliau seorang yang tamak kuasa. Beliau sendiri yang lantik diri sendiri menjadi pemimpin PKR dan Pakatan. Sekarang, beliau sendiri yang lantik dirinya sebagai PM. Tak pernah dalam sejarah, PM dilantik oleh diri sendiri. Masuk bakul angkat sendiri...

hashim harris said...

Bebudak Anwar,

Prof Madya Dr Mohamed Fadzil,ahli lembaga kaunselor Professional mengatakan, orang yang obses, otaknya bercelaru, sentiasa gilakan perhatian dan tergolong dalam orang yang sakit mental.

Syntom-syntom tersebut adalah di sebabkan oleh kekecewaan melampau. Jadi biarlah Bang Nuar tu meroyan sendiri.

Bak kata, Datuk Rahman Suliman, Bang Nuar tu,mempunyai sifat jitu, iaitu ia akan cuba by all means untuk mendatkan apa yang di idamnya tanpa memikir the repercussions of what his deed, kalau hancur negara pun tak apa asal dapat yang di idamkan.

Contoh, paling senang, dia bawa kahwin lari Datin Sri Wan Azizah. Pengorbanan Datin Seri Wan, akhirnya di sia-siakan. Kesian Kak Wan.

Beliau sanggup menhabiskan duit yang banyak untuk mendapatkan jawatan dan juga menipu Tun Ghafar, untuk menjadi Timbalan Presiden UMNO.Tun Ghafar.

Kesian juga pada Pak Lah, orang yang melepaskan Anwar dari menjalani hukuman penjara. Kesian juga KJ, yang menghantar passport Anwar ke rumahnya. Tengoklah apa yang Anwar balas...

Saya pun dah tak tahu dah, leteh di buat kan oleh Si Anwar ini. Kalau di Rom, Julius Caesar di korbankan untuk menyelamatkan Negara. Renungilah.....

Anonymous said...

sedarlah wahai penyokong BABI...
ni dunia realiti / sebenar...
anwar tu bukan hero filem tamil @ hindustan...
bole mengubah malaysia menjadi lebih baik for living...
sedarlah...

prof f said...

lawak gler la gambar2 kat depan nun. aku dari sarawak pun rasa pening tengok bila bang nuar dah keluar dari penjara. macam2 plak jadi..bagus duduk baik2 dalam penjara tu..kan..

MAWAR BERDURI said...

yah? setuju kami dari sabah pun setuju pak nuar 2 dihantar semula ke Penjara..mengawatkan pemikiran saja..mengalahkan kegawatan ekonomi.

kpada pihak berkuasa anwar memang layak di tahan dibwah ISA..tanpa kompromi lagi..

Anonymous said...

yang aku hairan bin musykil ni, apa buta bin dayus ke si penyokong-penyokong PR tu semua? dah lah kena klentong, kena tipu, kena bohong dek si Anwar tu... dah tu pulak, perangai si Anwar yang teramatlah kurang ajar dan biadap tu, depa semua tu tak nampak ke?

kalau aku lah, bila terus kalau aku dapat rasa atau nampak bakal pemimpin aku tu menunjukkan sifat suka menipu and gila kuasa, aku terus aje tinggalkan. buatpe nak sokong orang camtu... mengalahkan perangai zionis pulak.

dulu ada lah aku percaya jugak kat si Anwar tu masa dia kena penjara dan selepas Pak Lah lepaskan kan dia dari penjara. tapi lepas tu, lama-kelamaan, aku tengok perangai dia, semakin remang naik berdiri bulu roma aku. macam ada rasa tak kena aje dengan budak anwar ni. lepaih tu lah baru aku sedar, rupa-rupanya, si anwar ni kaki penipu dan gila kuasa.

nak pulak masa aku mula membaca sejarah bagaimana si anwar ni klentong ramai orang dalam UMNO untuk naik jadi timbalan PM... kesian si arwah Tun Ghafar Baba tu dizalimi of anwar... macam macam hasutan depa buat kat dalam UMNO demi untuk naik pangkat sampai timbalan PM.

tapi Allah tu memang lah Maha Kuasa. Tun Dr Mahathir tu nampak apa yg si anwar tu nak buat, especially masa zaman krisis ekonomi di asia tu hah... bermati-matian si anwar tu nak jual negara kat IMF lah, kat world bank lah, nak cari support dari amerika lah.

nah sekarang, bila dengar Tun Dr Mahathir nak masuk UMNO balik, mula lah menggelabah si Anwar tu tak tentu pasal, lagi kelam kabut dia nak tangkap kerusi PM kat Putrajaya.

aku rasa-rasa, kita semua sumbang lah duit, duit tu kita beli lah 30 lebih kerusi kat Ikea ke, beli satu kabinet, hantar kat si Anwar tu. biar dia bahagia dengan kerusi-kerusi dan kabinet barunya di tanjung rambutan.

sedarlah wahai kesemua anak-anak Malaysia - tak kira cina, india, melayu, dusun, kadazan, iban, baba nyonya, bidayuh, etc. - akan betapa merbahaya nya orang seperti anwar ni kalau dinaikkan sebagai pemimpin.

yang dalam kerajaan sekarang tu pulak, bangun lah dari tidur kamu tu semua, rakyat kamu perlukan kamu sebagaimana kamu juga perlukan rakyat kamu.

Hamba Allah

Anonymous said...

si anwar tu kalau kena ISA tu lah yang paling baik sekali demi kesejahteraan negara.
pasal dia lah ramai investor yang tak rasa senang... bikin kacau tak habis habis. nyusahkan orang aje.

aku rasa kita mula kempen "Tangkap Anwar Di Bawah ISA" pun baguih jugak!

Hamba Allah

Anonymous said...

aku rasa orang yang paling aku kesiankan dalam drama sandiwara anwar ni, ialah Kak Zizah... aku tengok muka Kak Zizah kat YouTube ke, kat TV ke, kat internet ke... muka dia sayu aje... nasib dia lah dapat laki camtu...

Anonymous said...

somewthing wrong lah orang itu, tak siuman!

atuk kau said...

HAMPA POSA DAK NIH ..DOK UMPAT ORG..SIA2 POSA .NGAJI TGGI..AKAI PENDEK..

oakleyses said...

nike free, michael kors handbags, louis vuitton outlet, oakley vault, coach outlet, polo ralph lauren, coach outlet store online, prada outlet, tiffany jewelry, true religion outlet, louis vuitton outlet online, cheap oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet, true religion, burberry outlet online, jordan shoes, michael kors outlet online, michael kors outlet online, louis vuitton outlet, red bottom shoes, nike air max, longchamp outlet, tory burch outlet online, ray ban sunglasses, prada handbags, longchamp outlet online, michael kors outlet online, gucci handbags, oakley sunglasses, kate spade outlet, louis vuitton, nike air max, longchamp handbags, christian louboutin outlet, kate spade outlet online, ray ban outlet, chanel handbags, burberry outlet online, coach purses, christian louboutin, michael kors outlet, tiffany and co jewelry, michael kors outlet store, coach outlet, christian louboutin shoes, nike outlet, louis vuitton handbags

oakleyses said...

nike free, nike roshe, timberland, ralph lauren pas cher, longchamp pas cher, north face, michael kors canada, chaussure louboutin, nike blazer pas cher, ray ban uk, hermes pas cher, sac michael kors, louis vuitton, oakley pas cher, louis vuitton pas cher, true religion outlet, scarpe hogan, barbour, nike air max, true religion jeans, north face pas cher, air max pas cher, louis vuitton uk, sac louis vuitton, lacoste pas cher, abercrombie and fitch, nike roshe run, burberry pas cher, nike air force, converse pas cher, new balance pas cher, vans pas cher, hollister, nike free pas cher, sac vanessa bruno, mulberry uk, michael kors uk, lululemon, longchamp, ray ban pas cher, ralph lauren, air max, air jordan, guess pas cher, nike air max, tn pas cher, hollister

oakleyses said...

nfl jerseys, herve leger, canada goose outlet, p90x workout, jimmy choo shoes, giuseppe zanotti, bottega veneta, ugg, celine handbags, reebok shoes, insanity workout, uggs on sale, nike huarache, wedding dresses, soccer shoes, babyliss, canada goose, ferragamo shoes, asics shoes, ugg boots clearance, replica watches, uggs outlet, uggs outlet, mont blanc pens, lululemon outlet, birkin bag, ugg boots, nike roshe, hollister, canada goose outlet, longchamp, mac cosmetics, north face jackets, vans outlet, mcm handbags, north face jackets, chi flat iron, soccer jerseys, nike trainers, ugg outlet, ghd, abercrombie and fitch, canada goose outlet, instyler ionic styler, valentino shoes, beats headphones, marc jacobs outlet, new balance outlet, ugg soldes

oakleyses said...

canada goose, hollister clothing, uggs canada, toms outlet, juicy couture outlet, juicy couture outlet, montre femme, pandora jewelry, louboutin, nike air max, pandora charms, supra shoes, moncler outlet, thomas sabo uk, ray ban, converse, lancel, gucci, replica watches, baseball bats, moncler, ugg, swarovski jewelry, timberland shoes, canada goose, links of london uk, louis vuitton canada, canada goose pas cher, moncler outlet, converse shoes, parajumpers outlet, moncler, air max, hollister, ralph lauren, hollister canada, karen millen, iphone 6 case, wedding dress, vans, moncler, canada goose, swarovski uk, pandora uk, moncler, moncler, oakley, coach outlet

Anonymous said...

2015-3-31 xiaozhengmm66
kobe shoes
louis vuitton outlet
michael kors outlet
coach factory outlet
louis vuitton outlet stores
louis vuitton outlet
cheap jordans
toms shoes
true religion
michael kors outlet
ralph lauren
louis vuitton purses
timberland boots
jordan 4s
coach outlet store online
abercrombie and fitch new york
coach factory outlet
louis vuitton
louis vuitton outlet
michael kors
michael kors outlet
michael kors outlet
retro jordans
michael kors outlet
louis vuitton handbags
ray ban watyfarer
michael kors handbags
true religion
coach outlet
louis vuitton uk
tory burch sale
ray ban sunglasses
lebron 12
coach outlet
abercrombie store
abercrombie and fitch
abercrombie
lululemon
louis vuitton handbags
coach outlet store online

cai huanglin said...

caihuanglin20150422
air jordan 11
burberry outlet online
coach factory outlet
michael kors outlet online
cheap jerseys
fendi outlet
louis vuitton
gucci outlet
discount christian louboutin
toms shoes
louis vuitton outlet
louis vuitton handbags
oakley sunglasses wholesale
michael kors outlet
jordan 3 retro
coco chanel
timberlands
hollister clothing
michael kors
michael kors outlet online
jordan 11 gamma blue
hermes
celine
louis vuitton handbags
jordan 3
ralph lauren uk
chanel handbags
coach factory outlet online
coach outlet
michael kors outlet
tory burch outlet
louis vuitton handbags
michael kors outlet online
michael kors
pandara jewelry
oakley sunglasses outlet
ray bans
prada shoes
coach factory outlet online
louis vuitton handbags

Hua Cai said...

air max 2015
kate spade handbags
true religion jeans
prada outlet
air jordan shoes
tory burch sandals
links of london uk
ralph lauren outlet
discount oakley sunglasses
thomas sabo
coach outlet
cheap jordans
calvin klein underwear
toms shoes
converse all star
true religion jeans
ralph lauren polo shirts
polo lacoste pas cher
louboutin shoes
longchamp outlet
coach outlet store
swarovski jewelry
marc jacobs outlet
air jordan 9
kobe bryants shoes
true religion outlet
michael kors outlet
ray ban wayfarer
mlb jerseys
burberry sacrf
lululemon
monster headphones
coach outlet online
kate spade outlet
true religion outlet
chanel outlet online
michael kors outlet online
giuseppe zanotti outlet
roshe run men
tory burch outlet online
2015422caihuali