Tuesday, September 16, 2008

Pergilah Kau Wahai Zaid Ibrahim

Zaid Ibrahim letak jawatan bukan kerana berbalah tentang ISA. Sebab utama ialah kerana Zaid Ibrahim kalah bertanding Ketua UMNO Bahagian Kota Bharu kepada Datuk Fatmi. Mana nak letak muka seorang menteri kalah dan tidak cukup pencalonan untuk lawan Ketua Bahagian. Demi menjaga maruah, Zaid kena tunggu masa sesuai untuk letak jawatan dalam cara yang nampak bermaruah dan glamour. ISA dijadikan alasan Zaid. Bila Zaid buat begitu, orang akan anggap Zaid sebagai hero. Kalangan peguam akan sanjung Zaid sebagai seorang yang berani dan berpendirian. Zaid kalau terus jadi menteri pun, dia tak yakin sama ada akan kekal atau tidak di zaman Najib. Sudah tentu melawan Datuk Fatmi yang merupakan bekas SU Politik Najib seolah melawan Najib di Kota Bharu. Lebih baik berhenti dari digugurkan. Pergilah kau wahai Zaid. Pintu terbuka luas untukmu.

27 comments:

apanama said...

Dah nama pun loyer, mestilah dia pandai putaq sana sini. Aduhai Zaid, hang ni pengecut la.

hashim harris said...

Master Dedah,

Alahai kesiannya si peminum tegar, Sir Zaid Ibrahim. Semasa di temuramah oleh wartawan STAR, beliau mengatakan AAB amat memerlukan beliau untuk menerajui REFORMASI sistem kehakiman negara dan AAB akan memberikan kuasa yang lebeh kepada beliau dan jawatan beliau akan ditukarkan sebagai Menteri Undang-Undang.

Sir Zaid ini nak berhenti ke tak nak? Nie yang dia cakap pasal nak power lebeh nie apahal.

Kalau nak tahu pasal Zaid ini, partner/machainya, kebanyakkan CINA. Firma guamannya ditugaskan untuk buat Master Agreement projek KoridorIskandar-Johor, maka terhakislah tanah melayu di Johor disebabkan agreement itu memberikan ruang yang seluas-luas dalam pemilekan hartanah bagi bangsa asing dan negara luar khususnya Singapura.

Saya juga ingin bertanya perlukah kita khidmat beliau si peminum tegar sebagai Menteri Undang-undang.

Tiada ke orang lain yang layak? Lagipun beliau di lantik sebagai Senator bukan menang pilihanraya.

KJ- macamano nie, yang ekau pergi rekomen Sir Zaid buek apo, buek malu UITM aje.

mardhiah said...

Syukur, gugur juga pembela perusuh etnik dan penentang kebebasan berideologi ni ek. Aku fikir mau bayar puasa nazarlah syawal nanti atas keguguran si dia nih.

Anonymous said...

baguslah dia resign. he's a useless guy. cakap banyak habuk pun tarak. Bila pula kawan dia si Azlina tu nak resign. KJ pun patut pi jauh2- rakyat malaysia dah menyampah/ benci kat dia.

Anonymous said...

Dia resign pasal nak join PKR! Hahahaha ni semua geng katak lompat!

hashim harris said...

MD,


Setelah membaca tulisan dari bloger-apanama, baru jelas dan nyata bahawa Sir Zaid, peminum tegar sedang bermain sendiwara untuk melindungi kekalahan beliau dalam perebutan jawatan ketua bahagian Kota Bahru.

Beliau di kalahkan oleh Datuk Fahmi, orang kuat Datuk Najib. Jadi nyatalah, Sir Zaid yang di lantik sebagai senator bukan wakil rakyat yang di pileh tidak mempunyai pilihan lain selain menjadi maverick kabinet Pak Lah.

Beliau terpaksa mengabui mata- masyarakat dengan mengemburkan-gemburkan bahawa ISA itu salah penggunaanya. Dengan ini, beliau di labelkan sebagai hero oleh bebudak saperti AngahSP dan pakatan rakyatnya.


Nak buat macam mana, nak lompat ke pakatan rakyat pun Anwar tak boleh terima, bukan bawa kerusi parlimen pun---tak bolih kira, senator di lanti.


Kesian ada hati nak dapat naik pangkat sebagai Menteri Undang-undang dari jawatan menteri di jabatan perdana menteri.


Sir Zahid, trust me your days are numbered once, Najib take over.

rahza said...

sekurang-kurangnya doa orang mukmin supaya perjuangan macam hangpa ni porak peranda dimakbulkan Allah. sedar lah sikit wahai hipokrit2 bodoh...

Anonymous said...

Sapa la yang lantik dia jadi menteri kabinet dulu, BODOH betul. Sapalah yg pujuk dia supaya fikir balik pasal nak letak jawatan ni...BODOH betul. So yg nak kena resign juga sama ngan Zaid ialah org yg BODOH itu.

Anonymous said...

HIDUP ANWAR!!!!....UMNO akan ku ceritakan kepada generasi akan datang tentang sejarah. Sejarah kemusnahan UMNO yg disebabkan oleh ahli-ahli UMNO sendiri. Alhamdulillah syukur...UMNO semakin nak HANCUR! Teruskan Pak Lah...

hashim harris said...

MasterDedah,

Terkini, Sir Zaid akan terus berundur kerana menatap response dari blogers.


Kesian Sir Zaid, bukankah beliau banyak berjasa, menaikkan semula nama ketua Hakim yang di aibkan oleh memanda TDM dulu, begitu juga dengan kelantangan Zaid dalam merpertahankan majlis peguam mengadakan dialog mengenai keluar masuk islam dan risikonya.

Sir Zaid is a very liberal malay. He drinks liquor like a true western lawyer. Sesungguhya Sir Zaid is a good drinker, satu-satunya orang melayu yang peminum tegar.

Sir Zaid ini lah yang di gantung keahlian Umnonya kerana disabitkan dengan rasuah politik.


Tolonglah Sir Zaid, anda amat di perlukan oleh Pak Lah dan anak-beranak, please stay put.


Marilah kita mendapatkan tandatangan rakyat untuk meminta, cajole dan memujuk Sir Zaid supaya beliau kekal sebagai Menteri.

Memang beliau ada gaya untuk menjadi PM Malaysia, fikiran beliau bernas, liberal setanding Anwar Ibrahim. Sememangnya beliau layak di lantik sebagai orang kanan Anwar Ibrahim sekiranya Anwar berjaya menubuhkan kerajaan.

Sir Zaid, menjana kekayaan apabila Anwar sebagai Menteri Kewangan mengarahkan Bank Bumiputera, Maybank dan Bank of Commerce menggunakan khidmat Zaid & Co dalam perbankan islam....., jadi Sir Zaid dengan Anwar ada apa-apa ke?


Tak apa lah, biarlah Sir Zaid dampingi Anwar, UMNO akan lebeh utuh tanpa mu....bye.

Anonymous said...

Tak baik bulan2 posa nih korang fitnah zaid peminum tegar. Mana bukti, sapa yg minum dgn dia, mana gambar nya minum, kalau tak da bukti maknanya fitnahhh.

bang nuar yg si jubori tegar tak pulak korang nak caya ya, buktinya si sepul yg dijuburi yg beritau. Tapi yg ni korang kata fitnah, kospirasi.

pelik...pelik.... ilmu agama apa yg korang pakai.

Zahrin - Bank Rakyat, Banting.

hashim harris said...

Sdra Zahrin-Bank Rakyat bating,

Mengenai Sir Zaid, si peminum tegar ini bukan fitnah, sila ke blog Sang kelembai- nama blogger nya pun Zaharin juga. Hubungi beliau untuk dapat bukti bergambar.


Kita tak berbohong, semua staff serta driver Zaid and Co tahu, hubungilah mereka. Mereka tahu jenis apa minuman kesukaan Sir Zaid.

Hashim Harris peminum nescafe tegar....ha.ha.

Anonymous said...

blah la zaid.
keluarnya zaid ibarat keluarnya duri dari daging.

sebab tak dapat jawatan, bantah ISA. lepas tu gila publisiti. takde zaid, lagi bagus.

yeop perak said...

huh nama jer lawyer jd loyer buruk lg bgs dh org bg jawatan tu nak lebih2 plak cm bgs...ZAID pengecut dr dulu lg aku tak suke AAB amik die tu

Pok Nik Klate said...

Siapa tak kenal Zaid???? Jadi baiklah dia berundur sebelum lebih byk parah dibawa kedalam saf Kabinet... Dia ingat dia siapa? Sbb itulah dia tak cukup pencalonan utk Bah Kota BHaru..Ore kenal belako peel perangai dio..Selamat Jalan Zaid..Dok Diam2.

nuar said...

Zaid ibrahin, nuar berahim, kalid berahim, ni macam adik beradik. semua suka babi

Anonymous said...

Zaid Ibrahim
Anwar Ibrahim
Khalid Ibrahim

apakah petanda ini?..

atuk kau said...

RAHZA..
AKU SOKONG HANG..

atuk kau said...

HASHIM HARRIS..
AKU TGK SMUA TOPIK HANG MSUK..
CARIK PUBLISITI KE..

HANG NI POSA DAK DOK UMPAT ORG MCM2..
SIA2 ADA ILMU DUNIA KALU X AMAL..

atuk kau said...

HASHIM HARRIS..
AKU TGK SMUA TOPIK HANG MSUK..
CARIK PUBLISITI KE..

HANG NI POSA DAK DOK UMPAT ORG MCM2..
SIA2 ADA ILMU DUNIA KALU X AMAL..

Transtech said...

Buat apa dok mengata kat oghang. Hang tak ingat ka nak mati tak lama lagi, bukan nak tungkat langit kot

Anonymous said...

biarlah si luncai terjun dgn labu2nya...

Anonymous said...

Dio nih wak malu jah jadi ore kelate...malu kita nak ngaku saing sobat..ore tua lkata ore nak ko arah hina islam gini kalu jupo ular dgn dia sekali. katok (pukul) dia dulu sapa mampus...

oakleyses said...

nike free, michael kors handbags, louis vuitton outlet, oakley vault, coach outlet, polo ralph lauren, coach outlet store online, prada outlet, tiffany jewelry, true religion outlet, louis vuitton outlet online, cheap oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet, true religion, burberry outlet online, jordan shoes, michael kors outlet online, michael kors outlet online, louis vuitton outlet, red bottom shoes, nike air max, longchamp outlet, tory burch outlet online, ray ban sunglasses, prada handbags, longchamp outlet online, michael kors outlet online, gucci handbags, oakley sunglasses, kate spade outlet, louis vuitton, nike air max, longchamp handbags, christian louboutin outlet, kate spade outlet online, ray ban outlet, chanel handbags, burberry outlet online, coach purses, christian louboutin, michael kors outlet, tiffany and co jewelry, michael kors outlet store, coach outlet, christian louboutin shoes, nike outlet, louis vuitton handbags

oakleyses said...

nike free, nike roshe, timberland, ralph lauren pas cher, longchamp pas cher, north face, michael kors canada, chaussure louboutin, nike blazer pas cher, ray ban uk, hermes pas cher, sac michael kors, louis vuitton, oakley pas cher, louis vuitton pas cher, true religion outlet, scarpe hogan, barbour, nike air max, true religion jeans, north face pas cher, air max pas cher, louis vuitton uk, sac louis vuitton, lacoste pas cher, abercrombie and fitch, nike roshe run, burberry pas cher, nike air force, converse pas cher, new balance pas cher, vans pas cher, hollister, nike free pas cher, sac vanessa bruno, mulberry uk, michael kors uk, lululemon, longchamp, ray ban pas cher, ralph lauren, air max, air jordan, guess pas cher, nike air max, tn pas cher, hollister

oakleyses said...

nfl jerseys, herve leger, canada goose outlet, p90x workout, jimmy choo shoes, giuseppe zanotti, bottega veneta, ugg, celine handbags, reebok shoes, insanity workout, uggs on sale, nike huarache, wedding dresses, soccer shoes, babyliss, canada goose, ferragamo shoes, asics shoes, ugg boots clearance, replica watches, uggs outlet, uggs outlet, mont blanc pens, lululemon outlet, birkin bag, ugg boots, nike roshe, hollister, canada goose outlet, longchamp, mac cosmetics, north face jackets, vans outlet, mcm handbags, north face jackets, chi flat iron, soccer jerseys, nike trainers, ugg outlet, ghd, abercrombie and fitch, canada goose outlet, instyler ionic styler, valentino shoes, beats headphones, marc jacobs outlet, new balance outlet, ugg soldes

oakleyses said...

canada goose, hollister clothing, uggs canada, toms outlet, juicy couture outlet, juicy couture outlet, montre femme, pandora jewelry, louboutin, nike air max, pandora charms, supra shoes, moncler outlet, thomas sabo uk, ray ban, converse, lancel, gucci, replica watches, baseball bats, moncler, ugg, swarovski jewelry, timberland shoes, canada goose, links of london uk, louis vuitton canada, canada goose pas cher, moncler outlet, converse shoes, parajumpers outlet, moncler, air max, hollister, ralph lauren, hollister canada, karen millen, iphone 6 case, wedding dress, vans, moncler, canada goose, swarovski uk, pandora uk, moncler, moncler, oakley, coach outlet