Monday, October 20, 2008

Kedai Babi Berhawa Dingin

Masterdedah dapat tangkap gambar satu kedai ni. Apa cerita ni geng...boleh makan babi dalam penghawa dingin ni mesti best kan...


Siapa yang makan babi dalam hawa dingin tu ya...ishkk ishkk sedap nye..

26 comments:

Anonymous said...

Kamu Si Dedah ni cuba provakasi rusuhan perkauman. Sudah la tu bawa taubat sementara pintu masih buka. Jangan jadi Saypool yang makan sumpah yea.
Dalam blog kamu ini takder menggambarkan cite yang sahih cuma cite berunsurkan fitnah. Aku sebagai rakyat yang sayangkan Bangsa Melayu copkan blog kamu PROVAKASI PERKAUMAN. Kelak aku dapat maklumat diri kamu. Aku akan berjumpa dengan kamu. Mulai hari ini BLoG KamU aku terbalikkan sebagai protes sehingga aku mengenalmu kelak.

Anonymous said...

cian anon kat atas neh, baca kat blog-blog hingusan PR lagi teruk cam baca blog lubang taik

islam agamaku said...

hoi anon..provokasi kaum ape kebende? yg kat sepang 2 ladang unta ke? manusia bile hati dh bute ni la jadinya.. dh la seks 2 dlm pkr sedekah..menentang usaha BAR dikenakan tindakan..kebebasan ada hadnya saudara!

Anonymous said...

siapa yg membabikan Selagor?

Mula2 dapat Selangor? Takde projek lain ke..Babi..babi..babi..

Dapat 5 negeri..5 babi..

Anonymous said...

down PKR!!!!!!!!!!!down DAP!!!!!!!

Anonymous said...

takda provokasi kaumla,ko masuk blog2 pembangkang lagila provokasi siap nak jatuhkan melayu dan hapuskan islam lagi...macam itu bukan dikira provokasi ka???

iskandar said...

mana satu lagi mamat yg semua boleh tu??? aku memang perkauman kerana aku bangsa melayu..aku bukan cina dan aku bukan india jadi aku adalah melayu..melayu yg takut jadi melayu macam Anwar (YB BABI) dan pengikut-pengikutnya adalah pariah melayu takut sampai tunduk kepada CINA yg benci melayu...

Anonymous said...

apa dosa ku labu-labu. kalau boleh kalau aku tahu aku lahir di dunia ini sebagai babi, sumpah aku tidak akan mahu keluar dari *** emak aku. Kalau tahu aku sehina ini di mata islam, aku sumpah pencipta aku kerana aku dilahir sebagai babi.....

Anonymous said...

MENGHINA BABI SERUPA MENGHINA MAKANAN NENEK MOYANG KU. AKU DILAHIRKAN DIBESARKAN DENGAN BABI, SEMUDAH ITU KAUM MU MENGHINA AKU. INGAT! HINANYA BABI DI MATA ISLAM...... HINA ORANG YANG MAKAN BABI OLEH ISLAM... BAGUS, BAGUS... BAGUS..... NANTI AKAN AKU SUMOPAH MENJADI BABI

Anonymous said...

MEMBESARKAN ANAK BINI DENGAN REZEKI RASUAH LAGI HINA DARIPADA MAKAN BABI. BABI ADALAH MEKANAN NENK MOYANG AKU..... FAHAM

PsyTroopers said...

Mungkin inilah yang dicari oleh YB Jeff Ooi...

Anonymous said...

AKU TAK MAKAN BABI PUN BOLEH HIDUP SAMPAI SEKARANG.....KENAPA ORANG CINA KENA MAKAN BABI UNTUK HIDUP? LEMBU, AYAM, IKAN DAH PUPUS KE?

Anonymous said...

BABI BUKAN MAKANAN RUJI ORANG CINA, ITU MAKANAN PILIHAN....BODOH BETULLAH MELAYU YANG MENGAKU MAKAN BABI NEH

Anonymous said...

Saya suka mengikuti ruangan ini dan rasanya sudah bosan dengan tuntutan kenaikan gaji dan elaun yang sering dibangkitkan, oleh itu saya ingin bertindak sebaliknya dengan memohon pihak Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) mengkaji semula kadar Elaun Perumahan Wilayah (EPW) di Sabah yang dianggap keterlaluan dan berlebih-lebihan dan wajar dikurangkan nilainya. Rasanya pemberian EPW sebanyak itu di Sabah banyak digunakan bukan untuk tujuan perumahan sebaliknya ada yang memanfaatkannya dengan membiayai kos pembelian yang tidak perlu seperti kereta luar negara penjawat awam di sana. Rasanya tidak logik EPW di Sabah diberikan sekitar RM800-RM1100 sedangkan tiada kos sewa rumah yang menjangkaui angka itu di sana kecuali rumah mewah seperti banglo. Rasanya ada lagi yang lebih memerlukan angka itu terutama yang menetap di kawasan yang berkos hidup tinggi dan mereka yang ingin memiliki rumah sendiri. Saranan ini juga sebagai langkah membantu kerajaan untuk berjimat cermat dalam perbelanjaan pentadbiran. Permintaan ini bukan disebabkan faktor cemburu tetapi mungkin sudah jenuh mendengar tuntutan kenaikan elaun yang rasanya lebih membebankan kerajaan, jadi ada baiknya saranan diberi untuk membantu kerajaan mengurangkan perbelanjaan dan mengutamakan yang lebih memerlukan. Selain itu sebagai peringatan supaya kita bersyukur kerana ada lagi lebih bermasalah dari segi gaji dan elaun ini terutama rakan-rakan kita di sektor swasta.... penjawat memahami

Anonymous said...

nape la korang ni menghina makhluk ciptaan allah...sape kita nk pertikai zat allah..cuba check makanan dan cara pembuatan makanan di pasaran ada x unsur2 yg x halal utk org islam makan dan diterjemahkan dlm blog ni. Wat pe nk pertikai hak org bukan islam..dihadapan mahkamah allah bukan bangsa apa yg diambil kira tetapi amalan kita kpdNYA

Anonymous said...

Anonymous said...
AKU TAK MAKAN BABI PUN BOLEH HIDUP SAMPAI SEKARANG.....KENAPA ORANG CINA KENA MAKAN BABI UNTUK HIDUP? LEMBU, AYAM, IKAN DAH PUPUS KE?
++++ tak makan babi pun perangai macam babi++++

Anonymous said...
BABI BUKAN MAKANAN RUJI ORANG CINA, ITU MAKANAN PILIHAN....BODOH BETULLAH MELAYU YANG MENGAKU MAKAN BABI NEH
+++ setuju+++++


Anonymous said...
nape la korang ni menghina makhluk ciptaan allah...sape kita nk pertikai zat allah..cuba check makanan dan cara pembuatan makanan di pasaran ada x unsur2 yg x halal utk org islam makan dan diterjemahkan dlm blog ni. Wat pe nk pertikai hak org bukan islam..dihadapan mahkamah allah bukan bangsa apa yg diambil kira tetapi amalan kita kpdNYA


++++ lagi setuju.... lantak la kau babi+++++

Anonymous said...

dey yanda?
siapa makan babi itu macam kalo dia babi la.. haha

Anonymous said...

asal bertengkar je cina, asal gaduh je cina.... korang semua ni dengki tahap x sedar diri...tau nak protes, nak gaduh, nak buat demonstrasi, nak tunjuk perasaan mcm org x cukup makan... terima je lah org bukan bumiputera(cina utamanya) lagi bijak n tauk nak cari kejayaan dari korang..otak cina lagi bijak.. bukan nak protes2 je kerja

Anonymous said...

http://www.themodernreligion.com/misc/hh/pork.html

Is Pork Forbidden to Muslims Only?
The Jews and Christians are also forbidden from eating pork. Here is a quote from the Old Testament to that effect: "And the swine, because it divideth the hoof, yet cheweth not the cud, it is unclean unto you: ye shall not eat of their flesh, nor touch their dead carcase." Deuteronomy 14:8
Many Christians believe that this verse was directed only at the Jews. But Jesus himself says during the Sermon on the Mount; "Think not that I am come to destroy the Law, or the Prophets: I am not come to destroy, but to fulfill." Some Christians say that, after a vision by St. Peter, God cleansed all animals and made them fit and lawful for human consumption. If ALL animals are cleansed by Peter's vision, this includes dogs, cats, vultures, and rats: but you just don't see people getting excited about a cat-meat sandwich like they do over barbecued pork or bacon. Others say that it was Paul who rescinded the law forbidding pork to humans, in order to appease the Romans, who enjoyed the taste of pig-meat. Many excuses have been given, but none are very sound.

Many Far Eastern traditions also discourage the eating of pork. The 3,000 year old Confucian Book of Rites says, "A gentleman does not eat the flesh of pigs and dogs." Although many Chinese are avid eaters of pork today, physicians of ancient China recognized pork-eating as the root of many human ailments. Buddhists, Jains and Hindus usually avoid eating any kind of meat.

Anonymous said...

http://www.ucg.org/booklets/cu/bibledesignate.htm
Which Animals Does the Bible Designate as 'Clean' and 'Unclean'?
God reveals which animals—including fish and birds—are suitable and unsuitable for human consumption in Leviticus 11 and Deuteronomy 14. Although the lists aren't exhaustive, He reveals guidelines for recognizing animals that are acceptable for food.
God states that cud-chewing animals with split hooves can be eaten (Leviticus 11:3; Deuteronomy 14:6). These specifically include the cattle, sheep, goat, deer and gazelle families (Deuteronomy 14:4-5). He also lists such animals as camels, rabbits and pigs as being unclean, or unfit to eat (Leviticus 11:4-8). He later lists such "creeping things" as moles, mice and lizards as unfit to eat (verses 29-31), as well as four-footed animals with paws (cats, dogs, bears, lions, tigers, etc.) as unclean (verse 27).
He tells us that salt and freshwater fish with fins and scales may be eaten (verses 9-12), but water creatures without those characteristics (catfish, lobsters, crabs, shrimp, mussels, clams, oysters, squid, octopi, etc.) should not be eaten.
God also lists birds and other flying creatures that are unclean for consumption (verses 13-19). He identifies carrion eaters and birds of prey as unclean, plus ostriches, storks, herons and bats.
Birds such as chickens, turkeys and pheasants are not on the unclean list and therefore can be eaten. Insects, with the exception of locusts, crickets and grasshoppers, are listed as unclean (verses 20-23).
Why does God identify some animals as suitable for human consumption and others as unsuitable? God didn't give laws to arbitrarily assert control over people. He gave His laws (including those of which meats are clean or unclean) "that it might be well" with those who seek to obey Him (Deuteronomy 5:29).
Although God did not reveal the specific reasons some animals may be eaten and others must be avoided, we can make generalized conclusions based on the animals included in the two categories.
In listing the animals that should not be eaten, God forbids the consumption of scavengers and carrion eaters, which devour other animals for their food.
Animals such as pigs, bears, vultures and raptors can eat (and thrive) on decaying flesh. Predatory animals such as wolves, lions, leopards and cheetahs most often prey on the weakest (and at times the diseased) in animal herds.
When it comes to sea creatures, bottom dwellers such as lobsters and crabs scavenge for dead animals on the sea floor. Shellfish such as oysters, clams and mussels similarly consume decaying organic matter that sinks to the sea floor, including sewage.
A common denominator of many of the animals God designates as unclean is that they routinely eat flesh that would sicken or kill human beings. When we eat such animals we partake of a food chain that includes things harmful to people.
As nutritionist David Meinz observes: "Could it be that God, in His wisdom, created certain creatures whose sole purpose is to clean up after the others? Their entire 'calling' may be to act exclusively as the sanitation workers of our ecology. God may simply be telling us that it's better for us believers not to consume the meat of these trash collectors" (Eating by the Book,1999, p. 225).

oakleyses said...

nike free, michael kors handbags, louis vuitton outlet, oakley vault, coach outlet, polo ralph lauren, coach outlet store online, prada outlet, tiffany jewelry, true religion outlet, louis vuitton outlet online, cheap oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet, true religion, burberry outlet online, jordan shoes, michael kors outlet online, michael kors outlet online, louis vuitton outlet, red bottom shoes, nike air max, longchamp outlet, tory burch outlet online, ray ban sunglasses, prada handbags, longchamp outlet online, michael kors outlet online, gucci handbags, oakley sunglasses, kate spade outlet, louis vuitton, nike air max, longchamp handbags, christian louboutin outlet, kate spade outlet online, ray ban outlet, chanel handbags, burberry outlet online, coach purses, christian louboutin, michael kors outlet, tiffany and co jewelry, michael kors outlet store, coach outlet, christian louboutin shoes, nike outlet, louis vuitton handbags

oakleyses said...

nike free, nike roshe, timberland, ralph lauren pas cher, longchamp pas cher, north face, michael kors canada, chaussure louboutin, nike blazer pas cher, ray ban uk, hermes pas cher, sac michael kors, louis vuitton, oakley pas cher, louis vuitton pas cher, true religion outlet, scarpe hogan, barbour, nike air max, true religion jeans, north face pas cher, air max pas cher, louis vuitton uk, sac louis vuitton, lacoste pas cher, abercrombie and fitch, nike roshe run, burberry pas cher, nike air force, converse pas cher, new balance pas cher, vans pas cher, hollister, nike free pas cher, sac vanessa bruno, mulberry uk, michael kors uk, lululemon, longchamp, ray ban pas cher, ralph lauren, air max, air jordan, guess pas cher, nike air max, tn pas cher, hollister

oakleyses said...

nfl jerseys, herve leger, canada goose outlet, p90x workout, jimmy choo shoes, giuseppe zanotti, bottega veneta, ugg, celine handbags, reebok shoes, insanity workout, uggs on sale, nike huarache, wedding dresses, soccer shoes, babyliss, canada goose, ferragamo shoes, asics shoes, ugg boots clearance, replica watches, uggs outlet, uggs outlet, mont blanc pens, lululemon outlet, birkin bag, ugg boots, nike roshe, hollister, canada goose outlet, longchamp, mac cosmetics, north face jackets, vans outlet, mcm handbags, north face jackets, chi flat iron, soccer jerseys, nike trainers, ugg outlet, ghd, abercrombie and fitch, canada goose outlet, instyler ionic styler, valentino shoes, beats headphones, marc jacobs outlet, new balance outlet, ugg soldes

oakleyses said...

canada goose, hollister clothing, uggs canada, toms outlet, juicy couture outlet, juicy couture outlet, montre femme, pandora jewelry, louboutin, nike air max, pandora charms, supra shoes, moncler outlet, thomas sabo uk, ray ban, converse, lancel, gucci, replica watches, baseball bats, moncler, ugg, swarovski jewelry, timberland shoes, canada goose, links of london uk, louis vuitton canada, canada goose pas cher, moncler outlet, converse shoes, parajumpers outlet, moncler, air max, hollister, ralph lauren, hollister canada, karen millen, iphone 6 case, wedding dress, vans, moncler, canada goose, swarovski uk, pandora uk, moncler, moncler, oakley, coach outlet

Lin Shijun said...

shijun 6.30
coco chanel
true religion
hollister clothing store
timberland uk
lululemon
tods shoes outlet
ed hardy outlet store
michael kors outlet
celine
michael kors
true religion outlet
michael kors
michael kors watches
toms.com
michael kors
burberry bags
louis vuitton
hollister kids
coach factory outlet
soccer jerseys
air max uk
louis vuitton
timberland boots
louis vuitton uk outlet
true religion outlet
jordan 11 retro
juicy couture handbags
hollister outlet
michael kors outlet
kate spade diaper bag
jordan 13s
polo ralph lauren
abercrombie
nike air max
jordan shoes
michael kors bags
running warehouse
christian louboutin shoes
oakley sunglasses
christian louboutin

Wenhao Guo said...

cyber monday 2015
cheap ray ban sunglasses
discount ugg boots
wellensteyn jackets
ugg boots
cyber monday deals
black friday deals
belstaff jackets
ugg boots
snow boots
parajumpers coats
canada goose jackets
black friday 2015
ugg australia
cheap ugg boots
canada goose jackets
barbour coats
ugg sale
ugg outlet
nobis outlet
michael kors factory outlet
winter jackets
canada goose outlet
ray ban sunglasses
canada goose jackets
woolrich outlet
winter coats
ugg outlet
barbour coats
canada goose jackets
canada goose outlet
moncler jackets
moncler outlet
ugg outlet
achang1024