Sunday, November 15, 2009

ANWAR YANG BERNILAI RM 1 UNTUK MENDAPAT JUTAAN RINGGIT

Menteri besar Selangor mengumumkan tokoh besar PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim dilantik sebagai penasihat ekonomi negeri itu "dengan elaun tetap sebanyak RM1 sebulan".apakah misi Tan Sri Khalid? Anwar tidak memiliki kepakaran dalam bidang kewangan boleh dilantik sebagai penasihat? seorang yang gagal di UM Malaya ketika itu. Ingat lagi dalam tahun 1997 ketika kemelesetan ekonomi, Anwar hampir melupuhkan negara ini berpaksikan arahan IMF untuk meningkatkan kadar faedah?Tentulah ulasan Tun M bahawa nilai anwar memang RM1 sangat bertepatan.

Maksud sebenarnya ialah Anwar telah mengarahkan Tan Sri Khalid melantiknya....Ini memudahkan Anwar Ibrahim campur tangan dengan anak-anak syarikat kerajaan di Negeri Selangor, seperti mana Anwar Ibrahim bekerja keras membawa pelabur-pelabur dari US memasukkan dana dalam syarikat Kumpulan Darul Ehsan Berhad untuk membeli Syarikat Bekalan Air Selangor (SYABAS) namun KDEB telah gagal kerana Bank Negara tentu menghalang transaksi sedemikian.

Nampaknya Anwar sekali lagi membuat strategi baru dengan mengarahkan Tan Sri Khalid Menteri Besar Selangor melantiknya sebagai Penasihat. Anwar memerlukan satu platform yang pasti dan jelas secara bertulis untuk melaksanakan tugasnya. Inilah harga arahan Tan SRi Khalid RM 1.

No comments: