Sunday, December 27, 2009

Menyingkir Orang Luar Kelantan.

Sepertimana yang didedahkan oleh MD sebelum ini mengenai terdapat usaha menyingkirkan calon PAS orang luar Kelantan kini hangat dibincangkan oleh pemimpin PAS. Terima kasih info dalaman yang memberikan maklumat kepada MD.

ia seperti mana saranan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang dilaporkan berkata PAS negeri sedang menimbang untuk mencalonkan anak tempatan sahaja selepas ini "jika nampak orang luar tidak perlu lagi tolong Kelantan."

Pemimpin kanan PAS, yang bukan anak Kelantan, tetapi menang di negeri itu termasuklah timbalan presidennya Nasharuddin Mat Isa (Bachok), naib presiden Salahuddin Ayub (Kubang Kerian) dan bendahari agung Dr Hatta Ramli (Kuala Krai). Namun orang yang paling tidak selamat ialah Nasarudin Mat Isa yang dilihat sangat bertentangan dengan Nik Aziz.

24 comments:

Pemerhati said...

Ahli2 PAS bukannya bodoh.
Mereka nampak yg TGNA telah menjadi org suruhan Anwar aljuburi. Sebab itulah orang2 Erdogan telah kalah teruk dalam pemilihan PAS yg lepas. Sebenarnya PAS Kelantan pun sudah muak dgn tingkahlaku TGNA dan konco2nya.
Masanya sudah tiba utk kaum Ulama bangun dan nyahkan Erdogan.
Hidup PAS!

Pemerhati said...

Ahli2 PAS bukannya bodoh.
Mereka nampak yg TGNA telah menjadi org suruhan Anwar aljuburi. Sebab itulah orang2 Erdogan telah kalah teruk dalam pemilihan PAS yg lepas. Sebenarnya PAS Kelantan pun sudah muak dgn tingkahlaku TGNA dan konco2nya.
Masanya sudah tiba utk kaum Ulama bangun dan nyahkan Erdogan.
Hidup PAS!

Sester said...

kepada ahli PS, haa sekarang sapa yang assabiyah? Korang pulak! hahaha

Anonymous said...

PAS ni orang Cina berugama Islam boleh jadi tow kay tapi orang melayu jawa berugama islam tak boleh?
Wali Songo pun problem nak jadi towkay PAS?

Anonymous said...

MEMANG ORANG PAS KELANTAN BODOH. ORAN LUAR PUN PIJADI CALUN TEMPAT DEPA. MANA ADA TOKOH PAS YANG HEBAT DI KELANTAN. DULU MAT SABU PUN DAH KENA HALAU PASAL BERKHALWAT DENGAN BINI ORANG.

LA NASAR, SALEHUDDIN, SAIFUDDIN PULAK NAK KNA HALAU BERTANDING DIKELANTAN.

DEPA NAK BERTANDING DINEGERI LAIN, TAKUT KALAH.

Anonymous said...

master dedah celaka. blog SIAL. Kau org kelantan kan???????????

perkasa negeri pahang said...

Salam tuan,
Mohon blog ini di-link-kan dari blog tuan - http://perkasapahang.blogspot.com
Terima kasih,
Admin. Perkasa Pahang

Anonymous said...

Bengong mu nate berok lacat

10 BUDAK HITAM said...

Assalamualaikum saudara,

Dalam kita bersama-sama menongkah arus dan memperjuangkan setiap idea dan pendekatan ke arah kemakmuran dan keamanan sejagat,saya mohon jasa baik saudara untuk letakkan blog saya,

http://10sibudakhitam.blogspot.com/

dalam blog list saudara.Blog saudara juga telah saya masukkan dalam list saya agar kita dapat sama-sama berkongsi memartabatkan agama dan bangsa tercinta.

Saya dengan ini juga secara rasminya menjadi followers blog saudara.

Dalam memantapkan ukhwah dan merapatkan saf, harapan saya agar dapat kita sama-sama jadi followers blog dan buktikan pengikut kita lebih ramai bersatu-padu dalam menegakkan agama,bangsa dan negara.Tunjukkan inilah generasi maya yang bersatu dalam perjuangan di alam siber.

Menjadi followers di blog saya di http://10sibudakhitam.blogspot.com, saya dahului dengan ucapan terima kasih.

Salam ukhwah dari 10 Si Budak Hitam..Assalamualaikum.

Anonymous said...

MD ni memang penghianat & talibarut uno jamban

Anonymous said...

ISU PENGUNAAN KALIMAH ALLAH :

1Pertahan Kalimah "Allah"-Muhammad Uthman El-Muhammady
2Henti segera polemik kalimah Allah: Mufti Kedah
3Penggunaan Kalimah Allah Yayasan Sofa
4Antara Nama dan Hakikat-IKIM
5HUJAH MENOLAK PENGGUNAAN KALIMAH ALLAH-JAKIM
6Antara Celaru Dan Keliru
7Isu Kalimah Allah - Dr. Siddiq Fadzil

Suhana said...

Peluang keemasan,..Kedai FREE untuk ANDA, call 019-6932474

Anonymous said...

Salam, secara peribadi saya rasa 'law' negeri kelantan ni weird. Salah satunya, harta tanah disana, orang luar tidak layak membelinya. Tetapi dimerata2 tanah di Malaysia, mereka boleh beli harta tanah dengan senang sekali. Dan negeri2 lain generous jual tanah kepada mereka. Mengapa sekali mereka beranggapan orang bukan senegeri yang orang melayu-islam juga, orang lain? Walhal melayu-islam dari negeri lain juga menyembah Tuhan yang sama. Adik saya bernikah dengan orang Kelantan dan tak yah lah saya nak bercerita lebih panjang lagi, dengan anak2 buah saya sendiri pon disingkirkan juga kerana anaknya bernikah dengan orang luar. Kalau tak ikut cara dia, no way no sirree. Lama2 orang pon boring laa. Really, whats so grande about this kenegerian thing. Makan, minum, tidor, ambil wuduk, cara bersolat semua serupa dengan melayu-islam yang lain sama juga dengan orang2 Islam yang bernyawa didunia ini. Pathetic.
ml

Anonymous said...

betul2..kalo semua negeri buat peraturan org kelantan xboleh beli tanah di negeri lain alamatnya merempat la puak2 kelantan

Anonymous said...

tuan guru nik aziz nak buat mazhab baru iaitu mazhab kelantan.orang kelantan bangsa terpilih oleh allah untuk memimpin bangsa2 lain menuju ke jalan yang benar

oakleyses said...

nike free, michael kors handbags, louis vuitton outlet, oakley vault, coach outlet, polo ralph lauren, coach outlet store online, prada outlet, tiffany jewelry, true religion outlet, louis vuitton outlet online, cheap oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet, true religion, burberry outlet online, jordan shoes, michael kors outlet online, michael kors outlet online, louis vuitton outlet, red bottom shoes, nike air max, longchamp outlet, tory burch outlet online, ray ban sunglasses, prada handbags, longchamp outlet online, michael kors outlet online, gucci handbags, oakley sunglasses, kate spade outlet, louis vuitton, nike air max, longchamp handbags, christian louboutin outlet, kate spade outlet online, ray ban outlet, chanel handbags, burberry outlet online, coach purses, christian louboutin, michael kors outlet, tiffany and co jewelry, michael kors outlet store, coach outlet, christian louboutin shoes, nike outlet, louis vuitton handbags

oakleyses said...

nike free, michael kors handbags, louis vuitton outlet, oakley vault, coach outlet, polo ralph lauren, coach outlet store online, prada outlet, tiffany jewelry, true religion outlet, louis vuitton outlet online, cheap oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet, true religion, burberry outlet online, jordan shoes, michael kors outlet online, michael kors outlet online, louis vuitton outlet, red bottom shoes, nike air max, longchamp outlet, tory burch outlet online, ray ban sunglasses, prada handbags, longchamp outlet online, michael kors outlet online, gucci handbags, oakley sunglasses, kate spade outlet, louis vuitton, nike air max, longchamp handbags, christian louboutin outlet, kate spade outlet online, ray ban outlet, chanel handbags, burberry outlet online, coach purses, christian louboutin, michael kors outlet, tiffany and co jewelry, michael kors outlet store, coach outlet, christian louboutin shoes, nike outlet, louis vuitton handbags

oakleyses said...

nike free, nike roshe, timberland, ralph lauren pas cher, longchamp pas cher, north face, michael kors canada, chaussure louboutin, nike blazer pas cher, ray ban uk, hermes pas cher, sac michael kors, louis vuitton, oakley pas cher, louis vuitton pas cher, true religion outlet, scarpe hogan, barbour, nike air max, true religion jeans, north face pas cher, air max pas cher, louis vuitton uk, sac louis vuitton, lacoste pas cher, abercrombie and fitch, nike roshe run, burberry pas cher, nike air force, converse pas cher, new balance pas cher, vans pas cher, hollister, nike free pas cher, sac vanessa bruno, mulberry uk, michael kors uk, lululemon, longchamp, ray ban pas cher, ralph lauren, air max, air jordan, guess pas cher, nike air max, tn pas cher, hollister

oakleyses said...

nfl jerseys, herve leger, canada goose outlet, p90x workout, jimmy choo shoes, giuseppe zanotti, bottega veneta, ugg, celine handbags, reebok shoes, insanity workout, uggs on sale, nike huarache, wedding dresses, soccer shoes, babyliss, canada goose, ferragamo shoes, asics shoes, ugg boots clearance, replica watches, uggs outlet, uggs outlet, mont blanc pens, lululemon outlet, birkin bag, ugg boots, nike roshe, hollister, canada goose outlet, longchamp, mac cosmetics, north face jackets, vans outlet, mcm handbags, north face jackets, chi flat iron, soccer jerseys, nike trainers, ugg outlet, ghd, abercrombie and fitch, canada goose outlet, instyler ionic styler, valentino shoes, beats headphones, marc jacobs outlet, new balance outlet, ugg soldes

oakleyses said...

canada goose, hollister clothing, uggs canada, toms outlet, juicy couture outlet, juicy couture outlet, montre femme, pandora jewelry, louboutin, nike air max, pandora charms, supra shoes, moncler outlet, thomas sabo uk, ray ban, converse, lancel, gucci, replica watches, baseball bats, moncler, ugg, swarovski jewelry, timberland shoes, canada goose, links of london uk, louis vuitton canada, canada goose pas cher, moncler outlet, converse shoes, parajumpers outlet, moncler, air max, hollister, ralph lauren, hollister canada, karen millen, iphone 6 case, wedding dress, vans, moncler, canada goose, swarovski uk, pandora uk, moncler, moncler, oakley, coach outlet

Wei Chen said...

nike air max
celtics jersey
manchester united soccer jersey
lebron james jersey
vans for sale
warriors jerseys
kyrie irving jersey
beats by dre
michael jordan jersey
tory burch outlet
nike roshe,nike roshe run uk,nike roshe uk,roshe run,nike roshe run,roshe run women,rushe run men
the north face outlet
los angeles lakers jerseys
tommy hilfiger outlet
uggs outlet
mbt shoes
michael kors uk
the north face
coach outlet online
oakley sunglasses
pittsburgh steelers jersey
air jordan shoes
nike sneakers
dan marino jersey,louis delmas jersey,brent grimes jersey,cameron wake jersey,mike wallace jersey,dan marino jersey,cameron wake jersey
ralph lauren,ralph lauren uk,ralph lauren outlet,ralph lauren outlet online,polo ralph lauren outlet,ralph lauren polo
nike air huarache
gucci outlet
baltimore ravens jerseys
ysl handbags
air max 90
wei20150627

Jianxiang Huang said...

0817
steelers jerseys
cardinals jersey
oakley sunglasses
kyrie irving jersey
louboutin uk
lebron shoes
burberry outlet store, http://www.burberryoutletonlinestore.com.co
giants jersey
nike air max,nike roshe,nike huarache
troy polamalu jersey,ben roethlisberger jersey,antonio brown jersey,heath miller jersey,jack lambert jersey,le'veon bell jersey,santonio holmes jersey,kevin greene jersey,rod woodson jersey
cheap nfl jerseys
ray ban sunglasses, http://www.ray-bansunglassess.in.net
designer handbags,handbags outlet,cheap handbags,purses and handbags,wholesale handbags,designer bags,bags outlet,handbags wholesale,cheap purses,discount handbags,handbags sale,wholesale purses,handbags and purses,designer purses
bottega veneta handbags
michael jordan jersey
bottega veneta wallet
oakley sunglasses, http://www.oakleysunglassescanada.com
washington redskins jerseys
chelsea soccer jersey
nike air huarache
mbt shoes outlet
soccer shoes
coach outlet store
hermes belt
lebron 12
cleveland cavaliers jersey
mizuno running
saints jerseys
celtics jersey
uggs on sale
chanel outlet,chanel handbags,chanel bags,chanel outlet,chanel 2.55
north face outlet
football shirts
heat jersey

Xianjun Ranqin said...

qihang0918,coach outlet online
p90x workouts
michael kors outlet online
ugg outlet
mont blanc pens
nike roshe run women
hollister kids
nike huarache trainers
longchamp handbags
cheap oakleys
adidas original trainers
timberland boots
kate spade handbags
abercrombie and fitch
coach factory outlet
hermes uk
longchamp pas cher
cheap oakley sunglasses
nike elite socks
football shoes
cheap jordans
nike air huarache
gucci borse
prada uk
louboutin
moncler outlet
ugg boots clearance
nike air max 90
tommy hilfiger outlet
fitflops sale clearance
sac longchamp pliage
fake oakleys
air force 1
ralph lauren
giuseppe zanotti sneakers
instyler max
north face uk
q

chenlili said...

michael kors outlet clearance
michael kors outlet
christian louboutin sneakers
adidas outlet
supra shoes
ralph lauren outlet
louis vuitton bags
celine bags
louis vuitton
ugg australia
christian louboutin sneakers
michael kors outlet online
adidas nmd
canada goose jackets
louis vuitton canada
michael kors bags
true religion sale
jordans for sale
authentic louis vuitton handbags
cheap toms
jordan 11
ray ban sunglasses outlet
toms sale
retro jordans 13
true religion outlet
hollister shirts
insanity workout
ugg boots clearance
designer handbags
ugg outlet
kate spade handbags
michael kors outlet clearance
polo ralph lauren
canada goose sale
minnesota vikings jerseys
coach factory outlet
michael kors outlet online
chenlili201609006