Sunday, December 27, 2009

Menyingkir Orang Luar Kelantan.

Sepertimana yang didedahkan oleh MD sebelum ini mengenai terdapat usaha menyingkirkan calon PAS orang luar Kelantan kini hangat dibincangkan oleh pemimpin PAS. Terima kasih info dalaman yang memberikan maklumat kepada MD.

ia seperti mana saranan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang dilaporkan berkata PAS negeri sedang menimbang untuk mencalonkan anak tempatan sahaja selepas ini "jika nampak orang luar tidak perlu lagi tolong Kelantan."

Pemimpin kanan PAS, yang bukan anak Kelantan, tetapi menang di negeri itu termasuklah timbalan presidennya Nasharuddin Mat Isa (Bachok), naib presiden Salahuddin Ayub (Kubang Kerian) dan bendahari agung Dr Hatta Ramli (Kuala Krai). Namun orang yang paling tidak selamat ialah Nasarudin Mat Isa yang dilihat sangat bertentangan dengan Nik Aziz.

Friday, December 25, 2009

Nik Amalina Heroin Baru

Pertahankan suami tersayang
Pertahankan Ayah dari jatuh sebagai MB
Pertahankan Nik Abduh sebagai bakal calon Bachok

Monday, December 14, 2009

Nasarudin akan disingkir dari Kelantan


Nasarudin Isa, Timbalan Presiden Parti PAS yang tidak sebulu dengan Nik Aziz dikatakan sekarang nasibnya dihujung tanduk apabila terdapat pelan besar untuk menggantikan Nasarudin dengan menantu Nik Aziz, Ariffahmi di Parlimen Bachok. Menurut sumber yang dipercayai perkara ini telah dibincangkan oleh Nik Aziz dan pemimpin PAS di Kelantan.


Nasarudin seperti bola snuker ini sekarang. Bila-bila masa saja
Nik Aziz akan masukkan dalam lubang.

Saturday, December 12, 2009

Pemandu Teksi jamban


"sikap pemandu teksi lebih teruk
daripada jamban"


Baru semalam MD tulis mengenai nazri dan LPKP. hari ini 12 Hb Disember telah ada Persatuan Usahawan Pemilik Teksi Eksekutif Malaysia (Pupteksm) menentangnya. Nampaknya MD lebih nampak dulu siapa Nazri.

Utusan M- Nazri perlu lepas portfolio LPKP

KUALA LUMPUR 11 Dis. - Persatuan Usahawan Pemilik Teksi Eksekutif Malaysia (Pupteksm) hari ini mendesak Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz melepaskan portfolio Lembaga Pelesenan Kenderaan Perdagangan (LPKP) ekoran kenyataan beliau yang didakwa mencemarkan imej pemandu teksi.

Presidennya, Azmi Md. Yatin berkata, Menteri di Jabatan Perdana Menteri itu juga perlu memohon maaf dan menarik balik kenyataan yang mengatakan bahawa sikap pemandu teksi lebih teruk daripada jamban.

''Kami seluruh pemandu teksi tidak dapat menerima kenyataan kurang ajar daripada seorang pemimpin yang meletakkan taraf pemandu teksi di tahap begitu menjijikkan.

Turut memberi sokongan di dalam memorandum itu Pertubuhan Pemandu dan Pengusaha Teksi/Limosin dan Kereta Sewa Malaysia (Petekma) dan Persatuan Kebajikan Pemandu-Pemandu Kereta Sewa Melaka-KLIA.

Beliau berkata, Mohamed Nazri telah gagal menjalankan tanggungjawabnya dengan baik sepanjang memegang portfolio LPKP.

''Berbanding menteri terdahulu, Mohamed Nazri dilihat lebih suka mencari kesalahan kami dan bukannya memikirkan jalan meningkatkan imej perkhidmatan teksi di negara ini.

''Pernah juga beliau melabelkan pemandu teksi sebagai 'wayar putus' semasa sesi perbincangan mengenai pengambilan pemandu di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur,''

Nota: Nazri sendiri tak pernah naik teksi..mcm mana nak jaga teksi.Nak jadi syarikat teksi mungkin ada.

Friday, December 11, 2009

SIAPA YANG CAMPUR TANGAN?masalah pemandu teksi dan bas jauh lebih banyak di negara ini. inipun masalah 1Malaysia juga


Nazri telah mengatakan Tun M sebagai rasis. Biasalah dulu masa jadi bos tak beranilah Nazri kata begitu. hanya kerana topik BTN nampaknya Nazri begitu marah dengan Tun M. nazri kata;


" Saya tidak ada apa-apa konflik malah tidak sesekali berdendam dengannya. beliau sendiri yang mencampuri urusan kerja saya sebagai Menteri, saya tidak pernah mencampuri urusannya"


Betul ke nazri ni buat kerja?...Menteri yang jaga parlimen ini merajuk kerana potrfolio beliau yang tiada kuasa penuh. akhirnya diberi Lembaga Pelesenan Kenderaan Perdagangan (LPKP) kepadanya. LPKP pun banyak masalah tidak selesai, nak masuk campur kerja orang lain. BTN bukan kerja Dato Nazri.Jadi janganlah cakap masuk campur.

Tun M dan lain-lain komen baik saja. biasalah nazri orang politik. ada saja nak ambil perhatian.

Sunday, December 6, 2009

AGEN-AGEN BERJAYA

AGEN-AGEN
BERJAYA


James Bond - Craig


Bourne Identity- Mat Damon.

Infernal Affair

Syed Azidi Syed Abdul Aziz
PMBK Kelantan- Ariffahmi di bongkar
Tajaan Haji Nik Aziz dibongkar

Orang Upahan Husam Musa diserang oleh NIk Amalina anak Nik Aziz

"UNDERGROUND OFFICER"


KickDefella orang upahan Husam Musa
petugas underground ini tidak difahami tugasnya oleh Ariffahmi. Inilah jadikan kalau seorang yang ditugaskan untuk gerak saraf berpaling tadah. Tentulah ini tidak akan difahami oleh Nik Amalina yang hanya tahu sebagai Isteri Ariffahmi. Tentulah Husam Musa tahu perkara ini sehingga hanya mampu berdiam diri tidak mahu dilihat anti keluarga 'Nik Aziz"

Luahan perasaan anak perempuan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang membayangkan "jiwanya tertekan" berhubung konflik terbuka suaminya Abdul Ariffahmi Ab Rahman dengan penulis blog Kickdefella.

Nik Amalina juga mengkritik keras Syed Azizi yang disifatkannya sebagai "menagih gaji lebih besar daripada bos PMBK" walaupun "bekerja untuk orang lain."
"Makin hari dia membuat onar demi onar. Dia mula membuat rancangan demi rancangan. Serangannya sering menjadi kerana ia kejahatan yang dirancang rapi.
"Lebih-lebih lagi dia mempunyai sokongan yang kukuh dari seorang 'bos lain'. Makan gaji dengan orang lain, bekerja untuk orang lain. Inilah masalahnya!" kata anak Nik Abdul Aziz.
"Sedarlah sahabat semua bahawa Kickdefella itu penipu besar di abad ini," tulis Nik Amalina penuh emosi, sambil mendakwa beliau mendengar desas-desus penulis blog itu seorang yang tidak berakhlak Islam."Tetapi mabuknya dalam penulisan sungguh menjadi-jadi. Semuanya bagaikan sel-sel otaknya telah rosak teruk, jika dia benar-benar seorang peminum," katanya lagi.
Kata Kick Defella
Mengulas dakwaan beliau tidak melaporkan tugasannya kepada Abdul Ariffahmi, Syed Azidi mengakui perkara itu dilakukannya kerana ia tidak termaktub dalam kontrak perkhidmatannya."Saya laporkan terus kepada (exco negeri) Datuk Husam (Musa).
Itu jelas termaktub dalam perjanjian bersama."Ditulis juga bidang kerja saya juga tertakluk di bawah (seliaan) Datuk Husam," katanya.
"Bukan taraf dia henda tahu kerja saya. Dan saya fikir, PAS Kelantan dan kerajaan negeri pun tidak mahu tugasan ini didedahkan."Husam, kini pengerusi Jawatankuasa Tetap Perancangan Ekonomi, Kewangan Dan Kebajikan Kelantan, dilihat rapat dengan Syed Azidi.

Friday, December 4, 2009

Lamanya.......nak undur

Menantu menteri besar Kelantan, Abdul Ariffahmi Ab Rahman akan meletak jawatan sebagai ketua pegawai eksekutif (CEO) Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK) berkuatkuasa 23 Mac 2010.

Orang nak undur...cepatlah.Jangan buat isu lagi. 3 bulan sempat lagi nak kumpul harta....lulus dokumen dan lain-lain.


Sempatlah member ni nak clearkan dokumen projek dan lain-lain. kalau UMNO mesti mereka cepat-cepat minta letak jawatan serta merta. kalau PAS....takpe.

Tuesday, December 1, 2009

Hadi..Kronisme Tetap Kronisme...
Hadi oh Hadi..Kronisme PAS lagi bagus.....


Abdul Ariffahmi Abd Rahman, menantu cemerlang, gemilang dan temberangPresiden PAS menyalahkan penasihat Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang gagal memberikan "nasihat undang-undang dan politik" yang betul sehingga menjerumuskan menteri besar itu dalam kontroversi dakwaan mengamalkan kronisme.

Abdul Hadi, juga ahli parlimen Marang, menyifatkan tindakan Nik Abdul Aziz membuat keputusan itu selepas bermesyuarat dengan barisan pemimpin kanan parti sebagai "satu tanda keikhlasan dan jiwa besar" menteri besar itu.

"Sifat berjiwa besar ini juga ditunjukkan oleh seluruh ahli keluarga beliau yang bersabar dengan ujian yang dan ini sangat berbeza dengan konsep kronisme yang diamalkan oleh kerajaan BN yang tidak boleh dirombak dan dirungkaikan," katanya lagi.
Nota: - Lepas ni kalau sesiapa ada Kroni, jawablah..kroni kami lebih istimewa dan berbeza dari menantu Nik Aziz