Thursday, April 14, 2016

RAHSIA BESAR SPRM TERDEDAH. MELENGAHKAN KES LIM GUAN ENG. "MENGKAMBINGHITAMKAN" KENNY CHUA DEMI MENYELAMATKAN DALANG BESAR SPRM!

KAMBINGHITAM KENNY
Utusan: Hebat SPRM menutup kes Pegawai SPRM. Hanya beberapa hari Kes ini
selesai dengan cepat.


Saranan Tegas!

A) Tan Sri Khalid IGP perlu membuka siasatan semula kes pembocoran maklumat kerajaan dikalangan pegawai SPRM yang ditangguhkan sebelum ini.

B) Kerajaan mesti meneruskan pertukaran pegawai-pegawai SPRM dari Dato'Sri Shukri Abdull Timbalan Ketua Pesuruhjaya SPRM, Pengarah Bahagian Operasi dan pegawai-pegawai yang terlibat dalam siasatan sebelum ini. Mereka lah yang sekarang terlibat dengan kes Lim Guan Eng dan Dana KBS 100 juta


1. Selepas masterdedah mendedahkan mengenai kes rasuah pegawai SPRM bernama Kenny Chua Boon Meng yang dirahsiakan pada 7 April tidak kah semua perasan beberapa perkara sehingga kes pegawai berkenaan di putuskan segera pada 12 April 2016. 

Pada 11 dan 12 April 2016 semua media massa di kerah habis-habisan untuk menafikan kaitan kes dengan Lim Guan Eng. SPRM ada kuasa serta merta untuk bertindak. Dan Kes Lim Guan Eng yang dilengahkan serta di Divertkan dengan isu lain kembali berada dalam perhatian SPRM dengan pendedahan masterdedah. 

2. Sidang media SPRM pantas menyusul dan mengakui bahawa pegawainya terlibat kes rasuah RM 20k yang ditahan bersamanya. Walaupun menafi tentang kaitan pegawai terhadap Lim Guan Eng.

3. Dan luar biasa 12 April 2016 Kenny Chua pegawai penyiasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengaku bersalah dengan pertuduhan pilihan bukan dibawah Akta SPRM 2009 tetapi Seksyen 415 Kanun Keseksaan dan Sekysen 417. Kenny menerima hukuman penjara tiga bulan dan denda RM3,000. Sedangkan menurut info dalaman SPRM Kenny Chua menerima Rasuah RM20k dan wang itu ditangkap bersamanya bukan menipu anggota polis berkenaan. Dari mana gambar Kenny Chua bergari itu di perolehi jika bukan pihak masterdedah yang mendedahkannya dari pegawai SPRM? Banyak duit pegawai Polis membayar RM20k? semua ini usaha secara teknikal SPRM menyelamatkan Kenny Chua dari tertangkapnya dalang sebenar pegawai atasan SPRM. Setakat pegawai penyiasat apa Kenny Chua boleh buat utk kes melainkan Kenny diarah pegawai atas darinya. Siapa? 

Perbandingan Kes.
Kes Rasuah Kamalia Yahdi, Timbalan Pendakwa Raya, Jabatan Peguam Negara Cawangan Tawau


Hebat SPRM menutup kes Pegawai SPRM. Hanya beberapa hari Kes ini
selesai dengan cepat.
4. Dalam satu kes SPRM di Sabah Januari 2016 Timbalan Pendakwa Raya Kamalia Yahdi, 33, yang bertugas di Jabatan Peguam Negara Cawangan Tawau dituduh rasuah terhadap dua pertuduhan meminta dan menerima suapan berjumlah RM40,000 di Mahkamah Sesyen. 

5. Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 16(a)(B) Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) 2009 dan boleh dihukum mengikut Seksyen 24 akta sama iaitu penjara tidak melebihi 20 tahun dan denda tidak kurang lima kali ganda nilai suapan atau RM10,000 mengikut mana lebih tinggi.

4. Juga pertuduhan Seksyen 17(a) Akta SPRM 2009 yang boleh dihukum mengikut Seksyen 24 akta sama. Tidak pula SPRM dan Jabatan Peguam Negara menuduhnya atas pertuduhan pilihan. Rasuah tetap rasuah bukan menipu meminta wang. 

5. Tidakkah begitu ketara SPRM #kawtim dan secara teknikal untuk menyelamat pegawainya dari kes rasuah! Terima wang RM20k dianggap #penipuan Kenny Chua kepada pihak yang memberinya. SPRM sepatutnya mendakwa pegawainya secara keras kerana memalukan badan itu. Adalah tidak bermoral memesongkan fakta perasuah sebagai penipu. Sarkastik penuh paradok.... 


SPRM Sengaja melengahkan Kes Lim Guan Eng?


Bahagian di ketuai oleh Datuk Bahri Mohamad Zin
6. Bahagian Operasi Khas diwujudkan pada 1 April 2010 bagi menyiasat semua kes-kes berprofil tinggi dan berkepentingan awam di seluruh Malaysia khususnya yang melibatkan amaun rasuah yang melebihi RM1 juta. Lim Guan Eng adalah Kes berprofil tinggi. 


7. Umum mengetahui ketika krisis pegawai utama SPRM membocorkan maklumat IMDB kepada pihak luar, Kerajaan dan PDRM dikecam teruk. Sedangkan bukti-bukti jelas menunjukkan ada pegawai SPRM yang membocor maklumat. Pemindahan 2 pegawai kanan SPRM Datuk Bahri Mohamad Zin ( Pengarah Operasi) dan Datuk Rozaid Yaakob Pengarah Komunikasi Strategik SPRM ke JPM dijadikan senjata oleh pembangkang untuk kritik kerajaan. Pembangkang bertukar wajah dari musuh kepada kawan secara terang-terangan di pejabat SPRM. 

Ini bukan kebetulan
8. Lebih malang Dato' Sri Shukri Abdull ( dulu disenaraikan PAS sebagai calon Parlimen Pendang) bertindak bertegas mencabar kerajaan untuk mengembalikan pegawainya yang pro pembangkang ke SPRM. Malah Datuk Bahri Mohamad Zin membuat ugutan melampui tugas Peguam Negara untuk menyiasat hingga ke lubang cacing siapa yang mengarahkan dia disiasat PDRM. Kes ini telah mewujudkan Kem Abu Kassim dan team Shukri Abdullah yang jelas simpati serta menyokong pembangkang. 

Bahri melangkaui tugas  Peguam Negara

9. Bayangkan masalah ketirisan dibahagian Operasi Khas SPRM pada Ogos 2015 dan di bahagian lain SPRM apabila hampir 10 orang pegawai SPRM disiasat dan keterangan diambil. PDRM telah memanggil antaranya; 

i. Datuk Bahri Mohd Zin, Pengarah Bahagian Operasi Khas- disiasat 2 jam

ii. Datuk IG Chandran Ketua Bahagian Forensik - Disoalsiasat 3 jam

iii. Datuk Tan Kang Sai, Timbalan Pengarah Bahagian Operasi Khas SPRM

iv. Roslan Che Mat, Pengarah Operasi Khas SPRM

v. Ahmad Sazilee Abdul Khairi, Timbalan Pendakwa Raya SPRM

vi. Rosli Harun Pegawai Penyiasat SPRM.

10. Penyiasatan pegawai SPRM adalah susulan penangkapan bekas ahli lembaga penasihat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Tan Sri Rashpal Singh, ahli sekretariat kewangan dan pengubahan wang haram Jabatan Peguam Negara, Jessica Gurmeet Kaur.

11. Persoalannya bolehkah kita percaya lagi kredibiliti Bahagian Operasi Khas yang menyiasat kes berprofil tinggi seperti Lim Guan Eng Ketua Menteri P.Pinang dengan peristiwa kebocoran maklumat IMDB dan juga tertangkapnya pegawai SPRM Kenny Chua yang meminta rasuah berkaitan Kes Dana RM100 juta KBS itu sebenarnya? ( Kes Sebenar yang cuba disembunyi)

12. Bolehkah kita percaya kepada Dato' Shukri Abdull yang cenderung kepada PAS dan Datuk Bahri Mohamad Zin yang terang-terang isteri keduanya mendedahkan hal rahsia kerja suami dalam Facebook? Begitu juga anaknya.


13. Imej SPRM terus tercalar dan akan terus mencalar jika anggota SPRM sekarang bertindak "bias" dalam kerja. Malah memilih-milih melaksanakan siasatan. Jika pemimpin BN mereka laju tetapi jika pembangkang seperti Lim Guan Eng bukti bersepah pun mereka "buat bodoh" sehingga Lim Guan Eng seakan kebal.


Menurut PCM layan berbeza.Bias
Layanan SPRM yang berbeza terhadap kes Lim Guan Eng

14. Sejak 26 Mac hinggalah ke hari ini SPRM masih tetap berkata akan memanggil Lik Guan Eng "minggu depan" tetapi SPRM terus membiarkan polemik berterusan sehingga kes ini hilang digantikan kes lain. Apa agenda SPRM sehingga membiarkan debat kes Tanah Taman Manggis dan rumah Banglo berlaku pada 19 April ini tanpa memanggil Lim Guan Eng. Apa helah SPRM?

SUDAH BERAPA KALI MINGGU DEPAN!

SPRM dibawah arahan Shukri Abdull sengaja malukan Perdana Menteri! 

15. Layanan kes Lim Guang Eng dan IMDB ternyata jauh berbeza ketika SPRM menangani isu melibatkan dana RM2.6 bilion Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak. Selepas akhbar The Wall Street Journal melaporkan mengenai RM2.6 bilion pada 3 Julai, pasukan petugas khas segera dibentuk dan serbuan ke atas SRC International, Gandingan Mentari dan Ihsan Perdana dibuat pada hari yang sama, sebelum langkah membekukan enam akaun bank dikuatkuasakan pada 6 Julai.

Relaks je. Segala dokumen baru juga didedahkan. Tapi kes Kenny juga yang cepat

16. Tapi Kes Lim Guan Eng sejak 17 Mac 2016 sudah 27 hari berlalu tidak diketahui sama ada segala dokumen berkaitan penjualan tanah di Taman Manggis serta pembelian banglo itu sudah dirampas atau belum. Sama ada Datuk Azam Baki Pengarah Siasatan SPRM yang salah atau Dato' Sri Shukri Abdull mengarahkan kes Lim Guan Eng perlu dilengahkan. Mengapa sehingga kini tiada suspek ditahan untuk membantu siasatan?

17. Hipokrasi Pegawai atasan SPRM sangat jelas apabila Kes Kenny Chua Boon Meng Pegawai Penyiasat SPRM dibocorkan oleh pegawai SPRM sendiri. mereka terpaksa bertindak serta merta untuk mendakwa pegawai mereka bukan atas tuduhan menerima rasuah tetapi menipu pemberi rasuah. Ini memalukan. Yang pasti mengikut info dalaman SPRM Kenny Chua adalah kambing hitam dan ada sesuatu yang lebih besar disembunyikan oleh SPRM! Kenny Chua dipaksa menerima pengakuan tanpa bicara yang panjang untuk menyelamatkan pegawai atasan SPRM khususnya pasukan operasi 


Antara Whataps yang dibocorkan Pegawai SPRM

Jadi siapakah lagi kita hendak percaya dalam SPRM?19 comments:

Anonymous said...

Harapkan pegal....pegal makan babiii

Unknown said...

Takutlah Allah...jgn buat perkara sia2 demi upah yg xtentu halal...moga Allah beri kita Hidayah dan Petunjuk

Anonymous said...

SP*M ni memang BERLAGAK mcm. KEBAL undg-undg - bayangkanlah boleh buat seminar 'anti-rasuah' dgn. NGOZIONIS-si PERASUAH-no 1, Transparency IntKEPARAT, yg. berpengkalan di pusat ZIONIS/ISrael-no-1 di EU, Jerman (yg. telah MENGEKSPOT sebnyk ENAM Submarine-boleh bawa SENJATA NUKLEAR- disyaki berpengalan di Diego Garcia di Lautan Hindi yg. amat dikawal rapi, dan disyaki Submarine Nuklear ISrael HARAM jADAH ni berlegar merata tpt., menyebabkan letupan bawah laut/tanah, yg. boleh menyebabkan laut/tanah menjadi panas serta Tsunami dan El-Nino)!

Bayangkanlah pegawai SP*M - hanya TIGA BULAN utk. JENAYAH RASUAH sebanyak 20 RIBU -. yg. ada diLAPORkan si media-media BANGANG sbg. KES 'PENIPUIAN' - APA KEJADAHNya ni?! Bagaimana juga dgn kes VIP dlm. PD*M, tengah bicara terima 'KOMISYEN' satu JUTA - komisyen apa benda?! Kalau dah RASUAH, lapur saja sbg. RASUAH!

Kalau mamat-IKAN BILIS-KELAS BAWAHAN selalunya diHUKUM PENJARA yg. BERAT & kena pakai BAJU OREN; walau rasuah diterima amat sedikit! Yg. si pegawai SP*M VIP ni, tangan GARINya pun diTUTUP, supaya rakyat TAK nampak!

Maka bila si SPRM yang sungguh MENCURIGAkan tu nak MENYIASAT si MAFIA ZIONIS DAPBANGKAI BABI dapat DERMA USD300 JUTA (RM1.2 BILLION) dari rejim PENGGANAS KANIBAL ISrael - begitu juga PDRM untuk siasat bawah AKTA TERORISMA kerana 17 pakar strategi DAPBANGKAI yg. diKETUAI si Todi-PUAKA, di LATIH oleh MOSSAD dan si KM spt. TONGGENG eng DAPBANGKAI BABI boleh pula asyik jumpa DUTA ISRAEL, serta ISrael nak tubuhkan MARKAS TENTERA PENGGANAS dia di Port Dickson!! Kami RAKYAT tengah TUNGGU ni! SPRM/PDRM bah. TERORISMA – hang buatlah KERJA betul-betul oi!

Dan OI si PENGGANAS DAPBANGKAI, awat lu TAK juga buat REPOT POLIS serta SAMAN Razali ni kalau TAK betul aaahhh?!

Lihat di - http://wakeupmalaya.com/2016/01/dap-terima-latihan-dari-mossad/ :

DAP Terima Latihan Dari Mossad?

January 4, 2016 By WakeUp Malaya

Bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu-Islam DAP, Mohamad Razali Abdul Rahman menegaskan beberapa kali bahawa DAP mempunyai hubungan istimewa dengan Israel.

Pada 2012, Razali telah mendedahkan hubungan DAP-Israel ketika berceramah di Putrajaya:
—–
Tapi apakah hubungan istimewa Israel dengan DAP? Kalau tak istimewa, tidak kami dilatih hampir 3 tahun oleh Israel. Dilatih oleh pihak Mossad. Saya terima latihan daripada Mossad.

Untuk pengetahuan Tuan-tuan dan Puan-puan, tiap bulan Lim Guan Eng akan pergi ke Singapura. Saya biasa mengikuti banyak kali rombongan beliau ke Singapura. Dia akan pergi hari Sabtu petang dan akan balik hari Ahad petang.

Di Singapura, kita akan jumpa dua orang saja. Satu bekas pemimpin atau bekas Perdana Menteri Singapura, Lee Kuan Yew dan lagi satu wakil Duta Israel di sana. Dua ni yang akan kita jumpa.

Sewaktu kita jumpa dengan Duta Israel atau wakil Israel, Tuan-tuan tahu tak, pihak Israel telah bersetuju memberi dana sebanyak 300 juta USD untuk PRU yang ke 13 ni. USD ya bukan RM ya. Duit tu sekarang berada di Singapura ya. Benda ni antara projek Isreal-Singapura dan DAP.

Bila saja bubar Parlimen, masa tulah duit akan masuk dan juga pakar-pakar Israel. Mereka merupakan beberapa warganegara asing. Mereka juga akan menyusup masuk ke bumi Malaysia ni. Semasa itulah Tuan-tuan boleh melihat kempen pilihanraya yang paling ganas akan berlaku di bumi Malaysia ni...... (teruskan membaca)

Dahlah bekas perisik US. Edward Snowden MENDEDAHkan IS/ISIS ditubuhkan MOSSAD-CIA (CIA/NATO disyaki sudah diKUASAI ZIONIS)! Jadi maknanya KERJASAMA antara PENGGANAS DAPJUBOQ BABI dan rejim PENGGANAS ISrael ANJING KURAP - disyaki akan MENYEBABkan NEGARA ISLAM kita ni diCEROBOH PENGGANAS KANIBAL ZIONIS, IS/ISIS!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

PEMBETULAN: (Perenggan pertama)

SP*M ni memang BERLAGAK mcm. KEBAL undg-undg - bayangkanlah boleh buat seminar bersama, kononnya 'anti-rasuah' dgn. NGO ZIONIS-si PERASUAH-no 1, Transparency IntKEPARAT, yg. berpengkalan di pusat ZIONIS/ISrael JUBOQ BABI-no-1 di EU, Jerman (Jerman telah MENGEKSPOT sebnyk ENAM Submarine-boleh bawa SENJATA NUKLEAR-ke ISrael, disyaki berpengkalan di Diego Garcia di Lautan Hindi dan di Laut Mediterranean di Gaza, yg. amat dikawal rapi, dan disyaki Submarine Nuklear ISrael amat-HARAM JADAH ni berlegar merata tpt., menyebabkan letupan Nuklear kecil bawah laut/tanah, yg. boleh menyebabkan laut/tanah menjadi panas serta Tsunami, Banjir, Gempabumi dan El-Nino)!

Nek Tempoyak.

Master Sgp said...

KAMI SEKELUARGA TAK LUPA MENGUCAPKAN PUJI SYUKUR KEPADA ALLAH S,W,T
dan terima kasih banyak kepada AKI SOLEH JAFFAR atas nomor togel.nya yang AKI SOLEH JAFFAR
berikan 4D angka [] alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus AKI SOLEH JAFFAR
dan alhamdulillah sekarang saya bisa melunasi semua utan2 saya yang
ada sama tetangga.dan juga BANK BRI dan bukan hanya itu AKI SOLEH JAFFAR. insya
allah saya akan coba untuk membuka usaha sendiri demi mencukupi
kebutuhan keluarga saya sehari-hari itu semua berkat bantuan AKI SOLEH JAFFAR.
sekali lagi makasih banyak ya AKI SOLEH JAFFAR … bagi saudara yang suka main togel
yang ingin merubah nasib seperti saya silahkan hubungi AKI SOLEH JAFFAR,,di no ---> 0853---> 7778 ---> 3331 --->
insya allah anda bisa seperti saya…menang togel 2750 JUTA , wassalam.


dijamin 100% jebol saya sudah buktikan...sendiri....


Apakah anda termasuk dalam kategori di bawah ini !!!!


1"Dikejar-kejar hutang

2"Selaluh kalah dalam bermain togel

3"Barang berharga anda udah habis terjual Buat judi togel


4"Anda udah kemana-mana tapi tidak menghasilkan solusi yg tepat


5"Udah banyak Dukun togel yang kamu tempati minta angka jitunya
tapi tidak ada satupun yang berhasil..KLIK DISINI 4d 5d 6d

Solusi yang tepat jangan anda putus asah... AKI SOLEH JAFFAR akan membantu
anda semua dengan Angka ritual/GHOIB:
butuh angka togel 2D ,3D, 4D SGP / HKG / MALAYSIA / TOTO MAGNUM / dijamin
100% jebol
Apabila ada waktu
silahkan Hub: AKI SOLEH JAFFAR DI NO: ---> 0853---> 7778 ---> 3331 --->


ANGKA RITUAL: TOTO/MAGNUM 4D/5D/6D


ANGKA RITUAL: HONGKONG 2D/3D/4D/ANGKA RITUAL; KUDA LARI 2D/3D/4D/ANGKA RITUAL; SINGAPUR 2D/3D/4D/ANGKA RITUAL; TAIWAN,THAILANDANGKA RITUAL: SIDNEY 2D/3D/4D


Anonymous said...

TULUR SUDA BINI GENGGAM. SPRM APA MAU BIKIN.

LAGI SATU. MANA TAU. SPRM PUNYA RAHSIA BETTY JI BA BAN ADA SIMPAN. ITU SEKS LALAM OPIS ALA. LAGI..LAGI..LUOLANG FIKIR LA....

INI KALI LIA OLANG KILIJA SELUPA TURTLE. KHIR TOYO PUNYA KES MANYIAK LAJU.

SAMPAI SUMPAH TUHAN ALLA...SIKALANG MAU SUMPAH APA? MAU SUMPAH TOKONG LGE KA?

NANTI MAMPOS KENA LANGGAR LOLI WO....

Anonymous said...

syabas admin.. jgn tunduk dgn ugutan balaci anjing2 upahan lge dn pakatan haprak yg takut tebongkar isu besar dr isu banglow rasuah bodoh lge dn betina simpanan miss Phang tu.

isu ini Tuhan mngkin nk tnjuk syaitan2 bertopeng yg bkn main galak lagi nk jatuhkan org lain kunun dgn rasuah 2.6billion.. siasat punya siasat xde pon rasuah jd bengang puak sprm anti najib ni mcm dato bahri lahanat tu. bini dua tkterjaga, tp sibuk nk jd Najib punya dosa pahala..

teruskan dedah admin nk tahu sapa dalang besar dlm sprm yg senang2 bocorkan dokumen siasatan. ini apa punya khianat org sprm tk berkat dn tggulah balasan Tuhan bila khianat pd amanah. kes LGe gateway kpd pembongkaran grand design konspirasi politik dn penyekewengan besar rejin tokong lim dapig dn pakatan jahanam rakyat!

teruskan bongkar admi lepas ni kes pnglibatan lge dgn kongsi gelap cina utama penang shingga skrg secara xrasmi penang makmal dadah utama negara, bkn lg industri perkilgn elektronik.

juga bongkar rasuah lge melibatkan taikun2 cina sehingga di hong kong. akaun2 bank lge dn betty chia dr mn dtgnya kekayaan luar biasa utk beli banglono swi.ming pool no fengshui ini

艾丰 said...

jianbin0607
soccer jerseys wholesale
michael kors handbags
replica watches
kobe shoes
ferragamo outlet
ralph lauren outlet
nike air max
gucci outlet
gucci outlet online
michael kors factory outlet
michael kors online outlet
polo ralph lauren
coach outlet
beats headphones
michael kors sale
versace sunglasses on sale
prada outlet
true religion outlet
michael kors outlet
michael kors outlet
true religion jeans
christian louboutin shoes
cheap mlb jerseys
michael kors online
coach factory outlet
tory burch shoes
ferragamo shoes
louis vuitton outlet
fitflops sale clearance
hermes bags
cheap mlb jerseys
swarovski outlet
michael kors outlet online

Yuanyuan Lin said...

6.11lllllyuannike huarache
tiffany jewellery
prada handbags
fitflops sale
ray ban sunglasses
fitflops shoes
coach outlet
rolex uk
oakley sunglasses
true religion jeans
louis vuitton handbags
ferragamo shoes
rolex watches for sale
michael kors outlet
tiffany jewellery
oakley sunglasses
nike air huarache
cheap mlb jerseys
ray ban sunglasses
longchamp pliage
cheap nba jerseys
louis vuitton handbags outlet
pandora jewelry
true religion outlet
michael kors outlet online
true religion jeans
louis vuitton handbags
cheap ray ban sunglasses
christian louboutin uk
mulberry outlet
ralph lauren uk
michael kors uk outlet
fitflops uk
longchamp pliage
police sunglasses
6.11

Chen Jeje said...

adidas nmd
michael kors outlet
discount oakley sunglasses
kobe shoes
jordan retro
cheap oakley sunglasses
cheap oakley sunglasses
air jordan shoes
yeezy boost 350
http://www.michaelkors-outletfactory.us.com
mlb jerseys authentic
michael kors handbags
tiffany jewellery
fitflop sandals
true religion sale
kobe shoes
tiffany and co outlet online

LCc 03 said...

cheap jordan shoes
air max thea
adidas nmd for sale
michael kors purses
timberland shoes
michael kors handbags
adidas nmd
tiffany online
oakley sunglasses wholesale
oakley sunglasses

Unknown said...

tiffany jewellery
cheap nfl jerseys
michael kors handbags
cleveland browns jerseys
yeezy boost 350 black
polo ralph lauren outlet
toms shoes
michael kors handbags
jordan shoes
michael kors

dada24 Xu said...

michael kors outlet store
polo ralph lauren outlet online
levi's jeans
coach outlet online
michael kors outlet store
jordan femmes pas cher
adidas superstar shoes
pandora jewelry outlet
coach outlet online
ray bans
zhi20170111

Gege Dai said...

cheap oakley sunglasses
ferragamo outlet
ugg outlet
uggs outlet
kate spade handbags
coach factory outlet
longchamp handbags
ferragamo shoes
coach outlet
ralph lauren outlet
20170208lck

Unknown said...

nike huarache
nike roshe
hermes belts
louis vuitton sacs
michael kors handbags
supra shoes
nike blazer pas cher
miami heat jersey
ugg outlet
nike blazer pas cher

liyunyun liyunyun said...

yeezy shoes
longchamp outlet
adidas stan smith shoes
chrome hearts online store
michael kors handbags
michael kors outlet
kobe bryant shoes
nike dunks shoes
nmd
reebok outlet
502

alice asd said...

ugg boots
los angeles lakers
ugg outlet
miami dolphins jerseys
mont blanc pens
nike store uk
ravens jerseys
oklahoma city thunder
raiders jerseys
instyler max

adidas nmd said...

pandora outlet
nike trainers
nike free run
kate spade outlet
coach outlet
ralph lauren outlet
ugg outlet
ed hardy
ralph lauren
michael kors outlet

aaa kitty20101122 said...

light up shoes
nike air force
adidas outlet
adidas superstar
michael kors handbags
adidas stan smith
yeezy boost 350
longchamp sale
longchamp
air jordan