Tuesday, April 19, 2016

SPRM BERSEKONGKOL DENGAN LIM GUAN ENG DALAM "CONFLICT OF INTEREST INVESTIGATION" ? LIM GUAN ENG BAKAL DIBEBASKAN?
Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia tidak bergigi dan tidak berguna jika mereka tidak boleh memperolehi informasi...lupakanlah sahaja mengenai membanteras rasuah. Sebaliknya kita menghalalkan sahaja rasuah - Tun M Che Det 14 April 2016. Apa yang SPRM dan Lim Guan Eng lakukan luar biasa. JIKA program telah ditentuak  lebih awal sekalipun SPRM harus melihat sensitiviti rakyat. Ini jelas terang-terang antara tertuduh dan juga penyiasat dalam satu program. Apa persepsi yang SPRM hendak cipta?
1) Ketika Isu Pegawai SPRM mendedahkan info rahsia (maklumat terperingkat) IMDB kepada pihak luar dan ramai pegawai kanan SPRM ditahan tidak ramai yang percaya. Ketika pegawai-pegawai SPRM yang terlibat dengan pembangkang, kerajaan juga yang dikecam kuat sehingga Datuk Bahri Pengarah Operasi yang dipindahkan ke JPM serta merta dikembalikan ke SPRM. 


Pegawai SPRM rasuah!

2. Tiada siapa Percaya SPRM khianat dan lakukan rasuah. Sebab manusia mereka tidak boleh lari melakukan kesalahan. Ketika masterdedah mendedahkan gambar dan isu yang diperolehi secara dalaman oleh pegawai SPRM sendiri dikaitkan dengan Lim Guan Eng dan Kes dana RM100 juta KBS kurang 24 jam SPRM membuat penafian. Semua media utama menyiarkannya, lebih 30 media online turut sama membantu belum dikira "share" FB dan media sosial lain. Cukup menceritakan SPRM juga ada Rasuah. SPRM mengaku ada rasuah pegawainya! Tidak mengapa kita faham semua kaedah yang SPRM gunakan. Kes pegawai SPRM yang dirahsiakan umum pada 7 April lalu akhirnya meletup seperti bom nuklear sehingga memaksa SPRM mendakwa pegawainya dalam pertuduhan pilihan bukan Akta SPRM 2009 tetapi Panel Code. Penjara 3 bulan dan denda RM 3000. Asalkan tutup malu. Cepatnya SPRM bertindak! untuk selamatkan Jerung besar SPRM. Rela dipanggil Kenny Kawtim!

3. Kita pun dah jangka itu akan dilakukan oleh SPRM. Apa yang penting dari ramai yang percaya SPRM tidak rasuah kini ramai yang percaya pegawai SPRM lebih rasuah dari yang lain. Netizen juga percaya bahawa SPRM akan "double standard", memilih-milih dan akan menyelamatkan pegawainya yang rasuah dengan pertuduhan biasa. 


4. Masterdedah juga telah mendedahkan polemik masalah dalaman SPRM yang kronik. Team Abu Kassim dan Team Shukri Abdull TKP SPRM. Bahagian Operasi yang dipenuhi dengan langau-langau pembangkang yang bias dalam kes, membocorkan kes IMDB dan bersikap mendahului ketua serta Peguam Negara. Malah permohonan cuti Shukri Abdull untuk bersara awal tetapi dipujuk oleh Abu Kassim untuk meneruskan khidmat. Masalah penyelewengan "claim" oleh pegawai SPRM yang berleluasa dan Kes sengaja melengah-lengahkan siasatan Banglo Murah Lim Guan Eng dan kes KLIDC. 

5. Allah Maha Besar. Allah tunjukkan kesilapan SPRM demi kesilapan. Betapa SPRM menyembunyikan kesilapan dan salahlaku pegawai kanannya yang tidak jujur melaksanakan tugas. Tidak mungkin SPRM bodoh untuk tidak tahu apa itu Conflict of Interest Investigation Protokol Lim Guan Eng atau Percanggahan Kepentingan Protokol Siasatan! Walau apapun alasannya seperti program yang telah diatur lama

6. Dalam SPRM membuka siasatan kes Lim Guan Eng sejak kenyataan medianya 18 Mac hingga episod akan panggil Lim Guan Eng "Minggu Depan" bermula 26 Mac selepas itu hinggalah April asyik "minggu depan" sahajalah kenyataan SPRM. Sehinggalah hari ini tanda-tanda dipanggil belum ada. Ini kesilapan SPRM paling besar. Kenapa? kita teruskan perbincangan. 
7. Ketika Debat TV3 Lim Guan Eng Vs Rahman Dahlan hendak dilakukan pada 19 April 2016, Pada 16 April Tan Sri Khalid Ketua Polis Negara mengambil saranan Datuk Azam Baki Pengarah Siasatan SPRM untuk membatalkan debat atas alasan elak ganggu siasatan Prejudis terhadap saksi dan kes! 

8. 17 April 2016 SPRM membuat kenyataan media yang paling ganjil dalam dunia apabila MENASIHATKAN SEMUA PIHAK “TUTUP MULUT” BERHUBUNG ISU SKANDAL BANGLO GUAN ENG. SPRM berkata ini adalah kerana kenyataan-kenyataan itu boleh mengelirukan orang ramai kerana proses siasatan masih berjalan. Semasa kes IMDB, siasatan SRC International dan dana Derma RM2.6B tidak pula SPRM mengeluarkan kenyataan media seperti ini malah Datuk Bahri Pengarah Operasi Khas SPRM mengeluarkan kenyataan paling tidak beretika membelakangi Peguam Negara iaitu memohon rayuan kes derma RM2.6B walaupun kes itu ditutup! Sehinga ke hari ini tiada pula Datuk Bahri diambil tindakan malah kekal di SPRM menunggu masa dan peluang. Pada tarikh yang sama malamnya Datuk Mustafar Ali Timbalan Ketua Pesuruhjaya SPRM yang dikatakan bakal pengganti Abu Kassim membuat kenyataan akan memanggil Lim Guan Eng berhubung isu banglo. Ia memberi sedikit harapan. 

Sehingga begitu sekali ulasan wartawan!. Sebak. Bolehkah orang yang disiasat dan penyiasat bergembira begini?

9. Namun sangat mengejutkan pada keesokkan harinya 18 April 2016 Datuk Mustafar Ali TKP SPRM hadir dan menerima cenderahati pada program Majlis Menandatangani Ikrar Intergriti Korporat SPRM bersama PBA Holdings Berhad. Dalam begitu payah mencari tarikh Lim Guan Eng sehingga 30 hari tiba-tiba pada 18 April SPRM Ibu Pejabat dan SPRM P.Pinang di bawah Datuk M Samarajoo dapat menemukan Lim Guan Eng dalam satu Majlis. Malah bersembang gelak ketawa. Mengapa SPRM tidak memikirkan sensitiviti rakyat sehingga kes ini diselesaikan setidaknya Lim Guan Eng di panggil. Apa tujuan Lim Guan Eng dan juga SPRM Pulau Pinang? 


KEGILAAN APA YANG DICIPTA OLEH SPRM INI? SAMA ADA SPRM MEMERANGKAP LIM GUAN ENG ATAU LIM GUAN ENG YANG MEMERANGKAP SPRM? INI GAMBARAN PERSEPSI BURUK. BAYANGKAN KALAU PDRM ATAU SESIAPA JUGA YANG DIKAITKAN DENGAN KES BEGINI
APA YANG AKAN BERLAKU? 

Conflict of Interest Investigation Protokol Lim Guan Eng

10. Tidak mungkin SPRM tidak mengetahui hal Kepentingan Protokol siasatan? selama ini Netizen syak mengapa SPRM belum memanggil Lim Guan Eng? Apakah kerana Datuk M Samarajoo adalah kawan baik Lim Guan Eng? Apakah Kes kepungan pegawai SPRM dibawah Datuk M Samarajoo terhadap 5 pegawai polis jam 3.30 pagi pada baru ini adalah untuk menutup malu kes Pegawai SPRM Kenny Chua yang dikaitkan dengan laporan PDRM sehingga tertangkap dan SPRM dimalukan? Apakah kes kepungan SPRM untuk melengahkan siasatan pada Lim Guan Eng?

11. Adalah sesuatu yang sangat memalukan buat SPRM Percanggahan Kepentingan Protokol Siasatan Lim Guan Eng dilanggar. SPRM meminta semua pihak tutup mulut pada 17 April tetapi 18 April bersama dalam Majlis PBA Holding yang dihadiri Ketua Menteri Lim Guan Eng. Sangat sarkastik. 

12. Rakyat boleh memahami apabila PDRM dan SPRM mengingatkan pihak yang mengeluarkan fakta kes Lim Guan Eng agar menghentikan membuat penyataan awam bagi mengelakkan kes itu menjadi subjudis dan prejudis. Pihak-pihak yang terlibat dalam sesuatu siasatan tidak harus dilihat atau terlibat bersama dalam apa jua aktiviti walaupun ianya program kerajaan. SPRM telah terlibat dalam satu program dengan Lim Guan Eng yang juga subjek satu siasatan kes yang dilaporkan membabitkan beliau. Apa yang sebenarnya berlaku? Mengapa SPRM tidam menolak dengan segala cara? SPRM tidak tahu Lim Guan Eng hadir? Atau Lim Guan Eng sedang merancang memusnahkan kredibiliti SPRM untuk menunjukkan beliau bersama SPRM. Kemana Dato' Sri Shukri Abdull TKP Operasi yang sepatutnya hadir dalam program bukan TKP Pencegahan!

13. Abu Kassim dan Shukri Abdull sedang membunuh kredibiliti dan nama Mustafar Ali sebagai pengganti? Tidak mungkin Mustafar tidak berfikir sejauh itu? Jawapan Mustafar kerana dia wakil Ketua Pesuruhjaya dan program telah dirancang lebih awal sangat longgar dalam keadaan kes penuh persepsi.


APA UNTUNGNYA DAP BOLEH KATA BEGINI KEPADA SPRM? IA HANYA MEMBURUKKAN KEADAAN BUKAN MEMBUKA RUANG PENYIASATAN 
YANG BAIK! 

14. Tindakan ini telah mengundang pelbagai spekulasi dan telah mencemar nama baik SPRM. Tindakan ini juga telah bercanggah dengan kepentingan protokol siasatan. Dan apa yang masterdedah dedahkan mengenai hal SPRM adalah benar dari dalam SPRM. Soal terima atau tidak terpulang kepada anda! Bukalah mata dan hati betapa SPRM bukan seperti dulu dan ia perlu dipulih serta distruktur semula. Buang parasit-parasit yang merosakkan SPRM.

15. Katalah selepas ini Lim Guan Eng dipanggil oleh SPRM apakah pertemuan sebelum ini dikira sebagai pertemuan Kawtim? Dan pertemuan siasatan juga pertemuan kawtim? Katalah Lim Guan diisytihar tiada kes oleh SPRM tidakkah itu pra pertemuan Lim Guan Eng dengan SPRM beri persepsi buruk. 

16. Jelas SPRM sudah kehilangan Kelayakan untuk menyiasat kes Lim Guan Eng kerana telah mencabul protokol siasatan dan telah mengugat integriti agensi tersebut. Apa lagi kita harap dari SPRM jika setahap ini kesilapan SPRM. 

SEKALI LAGI BILAKAH? SUDAH LEBIH 30 HARI. KES LAIN SANGAT CEPAT

Konklusi Kenny Kawtim

17. Yang pasti Kes Kenny Chua yang blog masterdedah "dedahkan" telah membuka pekung dan daging busuk dari SPRM. Satu persatu kelompangan serta kesilapan SPRM muncul. Inilah akibat sikap para pegawainya yang memfitnah Perdana Menteri dan kini mereka rasalah bala yang mereka terima!
Berkongsi tulisan portal mynation.news


Menurut seorang pegawai risikan SPRM yang enggan namanya disiarkan, slogan baharu dilancarkan itu selaras dengan komitmen serta usaha tegas agensi itu menguatkuasakan Akta Pencegahan Rasuah Malaysia 2009.
 
Kenyataan itu turut disokong Kenny Kawtim yang baharu sahaja menerima tuduhan alternatif lebih ringan biarpun kesalahan meminta sogokan sepatutnya berdepan hukuman penjara dan denda lebih berat. 
“Mungkin tuduhan alternatif ini diberikan disebabkan gelaran yang diberikan kepada saya,” katanya sambil tersengih sebagaimana diberitahu rakannya yang melawat Kenny di penjara.
[ BANGGA ]

#PDRM masih terbaik berbanding SPRM

19 comments:

Anonymous said...

S P R M

harapkan pegar..pegar makan padi.

Anonymous said...

Tokong boleh tidur lena lepas ni...SPRM @ SELINDUNGI PEMAKAN RASUAH MALAYSIA da ada di bawah ketiak masam DAPigs he..he..

Anonymous said...

dari awal SPRM mengasak pelik DS Najib konon derma adalah rasuah amatlah pelik. dgn hanya laporan spekulatif WSJ, SPRM terkinja2 naik nafsu mencari salah Najib secara pelik dan tnjuk kuasa pd Najib bhwa mereka boleh jatuhkan Najib.

pada masa kes Imdb, derma dn src berjalan SPRM dgn sgaja menggalakkan media membuat tuduhan dn justifikasi bertubi2 pd PM. seolah2 SPRM ialah wakil PR DAP.

TIBA2 keganjilan ini semakin bertambah dgn janji bohong "minggu depan akan siasat " . sudah 4x minggu dpn.. sprm dn.lge fikir ramai org bodoh. jd wayang kawtim tokong Lim cuba digmbrkn sbg logik.

jahanam sprm, munafik bertopeng. patutlah kes rasuah bertahun pencerobohn tanah rezab dn kerosakn alam sekitar sgt buruk cameron hglands yg merupakn krja2 taukeh2 cinapek ini pn lngsung xdijdkan kes.

sprmunafik

AstroMan said...

Entah apa2 ler MasterDedah ni dok merapu.. Ngalahkan org gila talak jer.. Protokol siasatan la..
Lu sapa nk bgtau & pertikai pasal prosedur siasatan atau SOP siasatan?

Udah2 ler tu..

Pencerobohan tanah tu bkn kerja SPRM nk pantau.. tu tugas & tanggungjwb agensi lain.

Mcm Admin ni pernah disiasat SPRM jer.. Dok sakit hati tak pasal2 kt SPRM..

Bodoh sombong.. tak boleh diajar walaupun mmg kurang ajar!!


AstroMan said...

Entah apa2 ler MasterDedah ni dok merapu.. Ngalahkan org gila talak jer.. Protokol siasatan la..
Lu sapa nk bgtau & pertikai pasal prosedur siasatan atau SOP siasatan?

Udah2 ler tu..

Pencerobohan tanah tu bkn kerja SPRM nk pantau.. tu tugas & tanggungjwb agensi lain.

Mcm Admin ni pernah disiasat SPRM jer.. Dok sakit hati tak pasal2 kt SPRM..

Bodoh sombong.. tak boleh diajar walaupun mmg kurang ajar!!


Anonymous said...

AstroMangkok.. nmpk sgt ko komen mcm tin milo buruk kosong.. xde point pon ko nk hujah tp sbb ko ade sifat sbg penjilat tegar DAPig, sifattegar balaci Pakatan Haprak so ko rase panasss je tgk LGE dikantoikan dan pekung jahat SPRM muka terburai.

sapa ckp kes tanah xde kaitan dengan SPRM? Kalau rasuah kawtim berleluasa dalam pejabat tanah galian, dlm PBT.. ity tugas tukang kebun sekolah ke nk siasat?

jgn tnjuk sgt kebodohan diri, simpan sikit untuk anak cucu kau.AstroManGok

Anonymous said...

Rakyat perhatikan gelagat SPRM yg berbeza gaya dan terkam bila libatkan orang politik. tiada siapa nak sakit hati kalau SPRM buat keja ikut SOP dan adil.

masa kes TBH dulu SPRM jd seperi dayus, tk berani lawan serangan DAPig. seolah2 mereka akui mmg SPRM yg menyebabkan TBH mati?

tapi bila sampai kpd kes IMDB.. waaaoww w tiba2 shj SPRM mncul segera jd 'hero'... Sikit pun SPRM tak simpati pd PM yg ditohmah bertalu2 yg boleh ganggu siasatan.

malah bukti PDRM ada pengawai besar SPRM sendiri jd dedalu parasit tukang bocor dokumen siasatan kpd musuh dan media asing.

tak cukup dengan itu, Dato Syukri dan DAato Bahri pencacai PR dgn berterusan buat statement balas dlm media secara peribadi dengan ugutan ' nak cari sampai lubang cacing' kunun nk ugut Najib lah tu.. siasat punya siasat xde bukti rasuah, lagi sekali si balaci PR SPRM dato Bahri bini dua ini mengeluarkan statement terbuka mendahului kenyataan rasmi SPRMuntuk lawan AG supaya Najib mesti didakwa jugak.

tapi.... bila kena kes maharasuah LGE semua hero2 bongok SPRM tadi lenyap menikus, malah dgn terang2 memihak pd LGE tana segan silu. berapa byk.next week nk bohong rakyat utk siasat LGE yg terang byk bukti jelas rangkaian rasuah kroninya.

ini yg cuba dikatup SPRM dan balaci2 Pakatan mcm AstrodedakMan sekor ni. klu kes kena pd org UMNO waaww bkn main sakan ditenyehh.. kes imdb satu tragedi dimana SPRM berbulu musang.

rakyat xbodoh lg nk ditipu Pakatan Rosak, dakyah2pembohong nk jatuhkan umno bn dgn fitnah rasuah, akhir skrg rasuah tu lah yg sedang bersepah dalam DAPiG dn Pakatan.

kita nk tgk wayang lge dn dato mustafar ali ni sampai ke mana. akn trburai lg kah rahsia kotor membusuk 2 pihak ini?

mohon admin blog terus bongkar penyelewengan terburuk ini dn jgn pedulikan berok2 pakatan haprak ni cuba alih isu.

Master Sgp said...

KAMI SEKELUARGA TAK LUPA MENGUCAPKAN PUJI SYUKUR KEPADA ALLAH S,W,T
dan terima kasih banyak kepada AKI atas nomor togel.nya yang AKI
berikan 4D/ angka [] alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus AKI.
dan alhamdulillah sekarang saya bisa melunasi semua utan2 saya yang
ada sama tetangga.dan juga BANK BRI dan bukan hanya itu AKI insya
allah saya akan coba untuk membuka usaha sendiri demi mencukupi
kebutuhan keluarga saya sehari-hari itu semua berkat bantuan AKI..
sekali lagi makasih banyak ya AKI… bagi saudara yang suka main togel
yang ingin merubah nasib seperti saya silahkan hubungi AKI ALIH,,di no (((_082 313 669 888_)))insya allah anda bisa seperti saya…menang togel 275 JUTA , wassalam.


dijamin 100% jebol saya sudah buktikan...sendiri....


Apakah anda termasuk dalam kategori di bawah ini !!!!


1"Dikejar-kejar hutang

2"Selaluh kalah dalam bermain togel

3"Barang berharga anda udah habis terjual Buat judi togel


4"Anda udah kemana-mana tapi tidak menghasilkan solusi yg tepat


5"Udah banyak Dukun togel yang kamu tempati minta angka jitunya

tapi tidak ada satupun yang berhasil..KLIK DISINI 4d 5d 6d
Solusi yang tepat jangan anda putus asah... AKI ALIH akan membantu

anda semua dengan Angka ritual/GHOIB:

butuh angka togel 2D/ ,3D/, 4D/ 5D/ 6D/ SGP / HKG / MALAYSIA / TOTO

MAGNUM / dijamin

100% jebol

Apabila ada waktu

silahkan Hub: AKI ALIH DI NO: (((_082 313 669 888_)))


ANGKA RITUAL: TOTO/MAGNUM 4D/5D/6D/


ANGKA RITUAL: HONGKONG 2D/3D/4D/6D/ANGKA RITUAL; KUDA LARI 2D/3D/4D/6D/ANGKA RITUAL; SINGAPUR 2D/3D/4D/ 6D/ANGKA RITUAL; TAIWAN,THAILANDANGKA RITUAL: SIDNEY 2D/3D/4D 6D/


..(`’•.¸(` ‘•. ¸* ¸.•’´)¸.•’´)..
«´
_ ¨`»082 313 669 888
..(¸. •’´(¸.•’´ * `’•.¸)`’•.¸ )..


الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل

IBU SUNARTI DI KALIMANTAN said...

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111
(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

ica anjasari bogor said...

SAYA SEKELUARGA INGIN MENGUCAPKAN BANYAK TERIMAH KASIH KEPADA AKI NAWE BERKAT BANTUANNNYA SEMUA HUTANG HUTANG SAYA SUDAH PADA LUNAS SEMUA BAHKAN SEKARAN SAYA SUDAH BISA BUKA TOKO SENDIRI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN AKI YG TELAH MEMBERIKAN ANKA JITUNYA KEPADA SAYA DAN ALHAMDULILLAH ITU BENER2 TERBUKTI TEMBUS..BAGI ANDA YG INGIN SEPERTI SAYA DAN YANG SANGAT MEMERLUKAN ANGKA RITUAL 2D 3D 4D YANG DIJAMIN 100% TEMBUS SILAHKAN HUBUNGI AKI NAWE DI 085-218-379-259

John said...

oakley vault outlet store
longchamp uk
coach factory outlet online
louboutin sale
north face jackets
ugg boots sale
pandora charms sale
michael kors
cheap ray bans
christian louboutin shoes
20161114yuanyuan

Unknown said...

tiffany and co
ugg boots
michael kors outlet online
tiffany jewelry
omega watches
nike air huarache
canada goose outlet
cheap michael kors handbags
north face jackets
canada goose outlet

dada24 Xu said...

hollister co
burberry outlet
tiffany jewelry
lebron shoes 
moncler uk
christian louboutin outlet
louboutin shoes
nike tn pas cher
ugg boots clearance
louis vuitton outlet store
zhi20170111

Gege Dai said...

louis vuitton outlet
oakley sunglasses wholesale
giuseppe zanotti outlet
michael kors outlet clearance
nike air max uk
ralph lauren uk
coach outlet
north face jackets
michael kors handbags
louis vuitton outlet
20170208lck

LCc 03 said...

longchamp outlet
kobe shoes
fitflops
true religion outlet
hermes belt
atlanta falcons jersey
retro jordans
air max 2016
kobe bryant shoes
michael kors outlet

Unknown said...

nike huarache
nike roshe
hermes belts
louis vuitton sacs
michael kors handbags
supra shoes
nike blazer pas cher
miami heat jersey
ugg outlet
nike blazer pas cher

liyunyun liyunyun said...

af1
timberland boots
adidas nmd
ferragamo belts
yeezy boost
michael kors outlet online
nike air zoom
yeezy boost
air jordan shoes
yeezy shoes
502

adidas nmd said...

ralph lauren outlet
ray ban sunglasses
michael kors uk
jordan shoes
nike outlet
oakley sunglasses
ugg outlet
nba jerseys
gucci sito ufficiale
ugg outlet

aaa kitty20101122 said...

light up shoes
nike air force
adidas outlet
adidas superstar
michael kors handbags
adidas stan smith
yeezy boost 350
longchamp sale
longchamp
air jordan