Monday, March 6, 2017

Lantik Pengurus Besar MUFLIS, Skandal Azmin Ali MB Selangor larikan duit Yayasan?
Pelantikan Kamsani Nasir sebagai Pengurus Besar Yayasan Warisan Anak Selangor (Yawas)merupakan satu skandal besar untuk Azmin Ali Menteri Besar selaku Pengerusi Yawas untuk melarikan wang Yawas RM500 juta setahun. Sebagaimana projek-projek bawah PBT yang diserap kepada anak-anak syarikat GLC kerajaan negeri Selangor seperti PKNS (Rumah, Kad Kesihatan), KDEB (Air dan pelupusan sampah), Yawas (Tabung, SMUE, tadika, kesihatan wanita) dan lain-lain lagi. Apabila menggunakan GLC dan Yayasan ia hanya perlu kuasa MB Selangor.


Lantaran itu Azmin mempunyai kuasa untuk melantik sesiapa sahaja menjadi CEO, Pengarah atau Pengurus Besar sebuah Yayasan berbajet besar. Walaupun seorang Muflis asalkan beliau seorang yang setia dan taat kepada Azmin. Mungkin sehingga ke tahap menjadi 'kambing hitam'.

Demo keranda di pejabat SUK mempersoalkan penyewengan Skim Mesra Usia Emas (SMUE) yang dikendalikan kerajaan Selangor akhirnya menemui penyelewengan baru iaitu pelantikan Kamsani Nasir sebagai Pengurus Besar Yawas. Sekali lagi Dato' Sri Jamal Md Yunos mempertikaikan alasan di sebalik pelantikan seorang berstatus muflis mengetuai sebuah yayasan di Selangor. 

Sekatan-sekatan Muflis adalah jelas
Semakan terhadap Jabatan Insolvensi 2017 mendapati individu bernama Kamsani Nasir diisytihar muflis oleh jabatan berkenaan sejak 2008. Azmin Ali turut mengaku telah mengetahui lebih awal status muflis Kamsani Yasir. Kerajaan negeri akan mengkaji status Kamsani. Menjadi persoalan besar bagaimana MB Selangor orang yang melantik Kamsani tidak mengetahui statusnya sebagai muflis? Bagaimana Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor baru terhegeh-hegeh memulakan siasatan sebelum melantik sebagai Pengurus Besar?


Bagaimana dokumen-dokumen pemberian dana melibatkan kewangan ratusan juta perlu ditandatangani oleh Kamsani? Adakah Kamsani sudah mendapat pelepasan Ketua Pengarah Insolvensi dilantik dalam jawatan dan juga mempunyai akaun bank?


Contoh urusan Tabung Yawas

Azmin Ali MB Pengerusi Pemegang Amanah Yawas
Bayangkan pula seorang Pengurus Besar Yawas yang Muflis menguruskan dana Skim Mesra Usia Emas (SMUE)

Program khusus untuk rakyat Selangor atau mereka yang bermastautin 15 tahun ke atas di negeri Selangor serta berusia 60 tahun dan ke atas iaitu yang lahir sebelum 1/2/1974.Sumbangan khairat kematian yang berjumlah RM2,500 ini kepada rakyat SelangorNamun apa yang menjadi pertikaian hari ini adalah kewajaran bagi pewujudan / kelolaan skim ini diluar kawasan Selangor seperti yang disiarkan laman sesawang rasmi milik kerajaan negeri Selangor

P114 Ahli Parlimen Kepong, Dr Tan Seng Giaw
P115 Ahli Parlimen Batu, Tian Chua
P119 Ahli Parlimen Titiwangsa
P121 Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar
P122 Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok
P124 Ahli Parlimen Bandar Tun Razak, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim,

6 lagi disenaraikan didalam laman portal namun 3 lagi yang didakwa terlibat menerima dana kelolaan SMUE ini bukan parlimen di Selangor iaitu

Ahli Parlimen Cheras, Tan Kok Wai,
Ahli Parlimen Wangsa Maju, Tan Kee Kwong.
Ahli Parlimen Segambut, Lim Lip Eng.

Kewajaran ini menjadi pertikaian sedangkan pra-syarat tambahan permohonan program ini jelas menyatakan didalam pekara 1 & 2 

Terma-terma Tambahan :

"Pendaftaran adalah mengikut alamat tempat tinggal sebagaimana tercatat di dalam MyKad Pemohon. Mereka yang menetap di Negeri Selangor tetapi beralamat tempat tinggal di luar Negeri Selangor hendaklah membuat pertukaran alamat dan berurusan dengan Jabatan Pendaftaran Negara yang berdekatan untuk mengelakkan sebarang masalah dalam proses pendaftaran dan pembayaran.

Pemohon yang lahir di Negeri Selangor tetapi menetap di luar Negeri Selangor tidak layak untuk didaftarkan sebagai Ahli."

Tentulah apa yang dipersoalkan ada betulnya. 

“ Mengapa wakil rakyat bukan dari Selangor tapi Wilayah Persekutuan yang mendapat dana ini ? ”
Bagaimana mahu mengesahkan nama-nama penerima mereka benar-benar layak menepati syarat di 9 pusat kelolaan /Ahli Parlimen bukan Selangor ini? Bagaimana dengan rakyat Selangor di Negeri Melaka dan Negeri Sembilan tidak adakah kalangan mereka menukar alamat menetap di Selangor? Tak mungkin wakil rakyat DAP dan PKR di Wilayah Persekutuan sahaja yang membuat permohonan dana SMUE?

Bagaimana 9 pusat kelolaan / Ahli Parlimen yang bukan dari dalam negeri Selangor yang telah mendapat peruntukan dana skim SMUE disalurkan oleh Yayasan Warisan Anak Selangor (YAWAS) oleh seorang Pengurus Besar yang MUFLIS! luar biasa!. 200 juta wang peruntukan Skim SMUE yang bernilai RM 200 juta ini selamat dan bebas dari penyelewengan khususnya dari
Pengurus Besar Yawas yang MUFLIS?

RM188 juta diurus oleh Pengurus Besar yang MUFLIS?

Kamsani Nasir mesti seorang yang amat rapat dengan Azmin Ali MB Selangor. Bukan calang-calang orang MUFLIS yang boleh urus dana Rm500 juta setahun. Ia mesti orang yang sangat dipercayai. Pengerusi Pemegang Amanah pasti menguasai dana Yawas ini bagi memudahkan dia membelanjakan semua urusan. Kamsani hanya alat kambing hitam sahaja. 

12 comments:

Anonymous said...

BENCI betul aku; mana SPRM ni OI?! Hang TIDOQkah??!!! Makin menCURIGAkan SP*M ni; IKAN2 BILIS cpt benaq diHUKUM/diTANGKAP - JERUNG2 PERASUAH PembangKANGKANG SIAL mcm. ni apa jadi OI??!!!!

Apa juga jadi KES2 amat menCURIGAkan ni; sampai ada yg. dah diTUTUP?!! BUKA BALIK!!!! Mana juga JAIJ - takkan MB Islam/Melayu yg. diTUDUH buat ZINA pun tak diSIASAT?!! Dlm. ISLAM, tak dak UNDG2 berBEZA utk. yg. VIP2 OI!

Lihat di - 1. https://aidcnews.wordpress.com/2017/02/13/azmin-ali-divert-isu-untuk-lindungi-kekayaan-pegawai-khasnya/:

Azmin Ali ‘Divert’ Isu Untuk Lindungi Kekayaan Pegawai Khasnya

February 13, 2017 AIDCNew; dan di
2. http://captainmgs.blogspot.my/2016/12/rahsia-azmin-terbongkar-lagi-pegawai.html:

RAHSIA AZMIN TERBONGKAR LAGI, PEGAWAI KHAS MB SELANGOR LEBIH KAYA RAYA DARI ADAM ROSLY AMPANG

Friday, 9 December 2016

1. Pendedahan demi pendedahan terhadap Zuraida Kamarudin Ahli Parlimen Ampang telah membuka kepada pendedahan kekayaan Proksi Zuraida Adam Rosly Ketua AMK Ampang yang mempunyai mahligai Disneyland Ampang, rumah mewah lain dan kereta mewah milik taukeh.

2. November lalu Adam Rosly dalam turut mencabar netizen membuktikan rumah yang dipaparkan dalam Instagramnya atas namanya sekaligus mengaku bahawa harta miliknya sebagai rasuah yang diberikan kepadanya bukan atas namanya sebagaimana kenderaan mewah yang dimilikinya. Adam Rosly juga mengaku perniagaannya adalah rahsia keluarganya. Dan ia terlalu peribadi untuk didedahkan.

3. Sumber dalam pejabat MB Selangor iaitu seorang dari Pegawai Khas MB memaklumkan kepada Captain M Adam Rosly mendapat kekayaan luar biasanya dari projek yang diluluskan oleh Azmin Ali juga proksi Zuraida. Projek PBT habis disapunya. Paling penting Adam Rosly mendapat projek pasir di Negeri Selangor. Ini adalah punca kekayaan utama Adam Rosly. Antara orang yang bertanggungjawab menghubungkan Adam kepada Azmin Ali ialah Pegawai Khas MB Selangor bernama Hilman Idham.

4. Dari seorang budak hingusan kampus UKM yang dibicarakan di mahkamah kes AUKU (UKM4) menjadi budak suruhan Azmin yang kaya-raya. Kata sumber itu Adam Rosly memang kaya tetapi lebih kaya ialah Hilman Idham. Azmin Ali sangat percayakan Hilman Idham ini dari rahsia dana rasuah kontraktor hingga perempuan simpanan Azmin Ali. .......(teruskan membaca)

(Tok Landak)

Anonymous said...

PEMBETULAN: (perenggan 2)

Apa juga jadi KES2 amat menCURIGAkan ni; sampai ada yg. dah diTUTUP?!! BUKA BALIK!!!! Mana juga JAIS - takkan MB Islam/Melayu yg. diTUDUH buat ZINA pun tak diSIASAT?!! Dlm. ISLAM, tak dak UNDG2 berBEZA utk. yg. VIP2 OI!

Tok Landak.

Anonymous said...

Tengok juga bagaimana si spesis TERORIS PENJAJAH HOMO KAFIR HARBI ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-CASH is KING BerSHIT- DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD - nak mengHALAU bangsa ORANG ASAL/INDIGENOUS Islam/Melayu kita dr. TG./PANTAI SEPAT kat KUALA LANGAT juga - yg. juga berDEPAN Selat Melaka kita yg. amat diIDAMkan IS-rael/NA*O serta KULI2 depa tu! Melalui MO DAJAL penternakan BABI di tgh2 KPG. MELAYU! BINATANG betul si MBHomo JUBOQ BABI ni!

http://sangkakalajari9.blogspot.com/2016/11/cubaan-menghalau-orang-melayu-dari.html:

Jumaat, 11 November 2016

CUBAAN MENGHALAU ORANG MELAYU DARI TANJUNG SEPAT

@NajibRazak.@NohOmar

Secara sedar atau pun tidak, kerajaan Selangor hari ini mungkin mempunyai niat untuk menghalau orang Melayu yang tinggal di Tanjung Sepat.

Ini adalah berikutan dengan projek ternakan babi mega dikawasan berkenaan.

Ini diakui sendiri oleh exco pertanian negeri Selangor.


Majoriti penduduk di Ladang Tumbok Tanjung Sepat adalah dikalangan orang Melayu dan kenapa kerajaan negeri dibawah pentadbiran Azmin Ali perlu meletakkan kandang babi di kawasan tersebut.

Kerajaan negeri agaknya lupa dengan apa yang berlaku beberapa tahun dahulu apabila negara dikejutkan dengan sejenis virus bawaan babi yang mengakibatkan kematian.

Sejauh mana pun kecanggihan pusat ternakan ini, sudah pasti ianya mempunyai risiko dan risiko ini akan ditanggung oleh penduduk Tanjung Sepat.

Adakah ini harga yang perlu dibayar oleh rakyat yang mengundi kerajaan pada dua pilihanraya yang lepas? Dengan menghadiahkan kandang babi di kawasan merek??

Tepuk dada tanya pada otak, masih berakal atau pun tidak.

(Tok Landak)

Unknown said...

michael kors outlet
michael kors
roshe run
cheap jordans free shipping
cheap oakley sunglasses
louis vuitton handbags
iphone case
oakley sunglasses wholesale
michael kors handbags
oakley sunglasses sale
chanyuan2017.03.31

Unknown said...

ray bans
pandora jewelry
ugg outlet
ray ban sunglasses
michael kors outlet
michael kors uk
christian louboutin outlet
replica rolex
miami heat
hollister

liyunyun liyunyun said...

roshe shoes
tory burch shoes
hermes belt
adidas ultra boost
Kanye West shoes
kobe 9
michael kors outlet
http://www.kobebasketballshoes.us.com
light up shoes
nike huarache
502

John said...

coach factory outlet
louboutin outlet
fred perry polo shirts
marc jacobs outlet
longchamp handbags
louboutin shoes
ray ban sunglasses sale
nike air force
cheap oakley sunglasses
nfl jerseys wholesale
20170503yuanyuan

xjd7410@gmail.com said...

oakley sunglasses sale
ralph lauren outlet stores
coach outlet clearance
oakley sunglasses wholesale
michael kors outlet online
michael kors uk
supra shoes sale
christian louboutin outlet
michael kors outlet online
tory burch outlet online
chanyuan2017.05.24

adidas nmd said...

versace jeans
michael kors handbags
ralph lauren outlet
yeezy boost 350 white
ugg boots
ferragamo outlet
michael kors uk
ugg boots
mont blanc outlet
michael kors outlet online

aaa kitty20101122 said...

fitflops clearance
lacoste polo
nike huarache
chrome hearts
yeezy boost 350 v2
jordan shoes
adidas outlet
Kanye West shoes
nike air force
nike air huarache

قمة الدقة said...

شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة تنظيف موكيت بالدمام

ِAbanoubAbanoub said...

منتجات التبريد والثلاجات
تقدم شركة جيسى تريد مجموعة من اجهزة التبريد لفنادق والمطابخ ، التى تتكون من اجود الصناعات والماركات العالمية التى تعد هى الافضل من حيث الجودة، وعلى رئسها ماركة "بريما".
افران والجريل
تتيح لك شركة جيسى تريد مجموعة من الافران و الجريل
الفريد من نوعها على مستوى العالم والشرق الاوسط، من حيث الشكل والمتانة والجودة والصلابة، ومن اشهر الماركات العالمية التى تشتهر بها الشركة هى Desco، التى اشتهرت على المستوى العالمى بدء من سنه 1981، فى تجهيز افخم الفنادق والمطاعم والقرى السياحية الشهيرة.
الخلاطات والعجانات
فيما يتعلق بالخلاطات العجانات .. الجودة لها معنى خاص داخل شركة جيسى تريد، هدفنا هو الاستمرار في تلبية وتجاوز توقعات عملائنا ، في كل نشاط الذى نقوم به، وتتميز الخلاطات العجانات
لدينا بتصميمات صلبة من حيث الجودة والمتانة، ويظهر ذلك من أصغر التفاصيل مع اختلاف اشكال وانواع واحجام الخلاطات والعجانات، لماركات عالمية منها " forni-fiorini".
ماكينات تصنيع القهوة
البعض يسعى دائما الى احتساء كوب من القهوة، ولذلك تسعى وتتنافس المطابخ العالمية والفنادق للتميز فى تقديم المنتج بافضل مذاق، وتستعين فى ذلك الى ماكينات صناعة القهوة
المتنوعة، فتقدم شركة جيسى تريد مجموعة من الماكينات المتميزة والفريدة فى صناعة القهوة، المختلفة من حيث الحجم والجودة والصلابة والنوع ، ومن اشهر ماركات على مستوى العالم " fiamma" المتميزة والمشهورة فى افضل المطاعم .