Sunday, August 27, 2017

SEBENARNYA SINGKIR MANIKAVASAGAM ELAK PKR MALU JIKA KES RASUAH RM30,000 DIBUKA SEMULA


PKR pada 25 Ogos lalu 
mengumumkan keahlian bekas Ahli Parlimen Kapar S Manickavasagam (Ketua Cabang PKR Kuala Selangor) digantung selama 2 tahun atas alasan memfitnah Anwar Ibrahim April 2017 kononnya menerima wang RM300,000-RM400,000 daripada Oms Thiyagarajan kerana tidak mencalonkannya sebagai calon Parlimen Kapar.


Apakah anda percaya? Ini semua alasan sahaja kerana Manikavasagam adalah pemimpin PKR yang terlibat dengan kes rasuah ketika pilihanraya kecil Sg Besar. Kes ini kecoh tahun 2016. Malah Manikavasagam adalah antara pemimpin PKR yang mendedahkan rasuah "Geng Kartel" Azmin Ali sehingga menyebabkan kontroversi kepada Kerajaan Negeri Selangor.

Kisah rasuah Manikavasagam dan krononologi kes boleh didapati di sini;


Kes Hilman Idham melarat sehingga disiasat SPRM malah termasuk dalam laporan SPRM Rafizi Ramli mengenai "Geng Kartel" dan rasuah seks

Mesej Aplikasi WhatApps bersama pemilik
Syarikat Silver Nine 


DI SINI: 15 Jun 2016 Kereta (hitam) Manikavasagam menunggu wang rasuah tiba di perkarangan Petronas Klang Central sebelum ditangkap oleh SPRM atas kesalahan meminta dan menerima rasuah RM30,000.00 dan di tahan oleh SPRM sehari sebelum di lepaskan dgn jaminan mulut RM3,000 dan jaminan tunai RM7,000.00 

Menurut sumber Kes rasuah Manikavasagam belum ditutup oleh SPRM Selangor. Dengan keadaan panas siasatan SPRM Skandal Unisel - MBI ada kemungkinan kes ini bakal meletup semula dan bakal memalukan PKR. Jalan terbaik PKR ialah menggantung Manikavasagam. 4 comments:

Anonymous said...

APA KEJADAHnya si PERASUAH PKRhomo JUBOQ BABI ni boleh diREMAN hanya sehari; JANGAN pula hanya BUMIPUTERA Islam/Melayu diREMAN lama dan diBICARAKan punya CEPAT?!

Begitu juga, PEMBERI2 Rasuah - apa HUKUMAN pd. depa terutama TOKEY2 si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPjuboq BAB/PKRhomo ANJINGI KURAP/madey kutty kerala RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS IS(IS)rael/MOSSAD-NA*O/CIA; sedgkan depa dah NIKMATI kemewahan dan kueuntungan hasil PEMBERIAN Rasuah depa, lepas tu BERTAHUN kemudian, baru nak MENGADU; konpnnya diANIAYA! Depa ni juga patut diHUKUM dgn. BERAT dan HARTA diSITA - barulah ADIL!

Lihat di - http://theflyingkick.blogspot.com/2016/08/penerima-rasuah-dan-penyeleweng-kuasa.html, PENERIMA RASUAH DAN PENYELEWENG KUASA, DIHADAPKAN KE MAHKAMAH... YANG BAGI RASUAH, BILA PULA NAK DITANGKAP DAN DIDAKWA?, August 27, 2016!

Dah tiba masanya badan KEHAKIMAN dan PEGUAM, termasuk dlm. SPRM sendiri, dan pegawai2 SPRM diSIASAT habis2an oleh SPRM!! NYAHkan HAMPAS2 dr. puak DAPjuboq BABI/PKRhomo/madey kutty kerala dr. SP*M lama dulu! Begitu juga KD*GAGAL!

Tok Labu.

Anonymous said...

Dan mana TANGKAPAN ke atas TOKEY2 VVIP - disyaki DALANG belakang PEMBERI Rasuah utk. SINDIKET2 PELACURAN ni?! JANGAN hanya IKAN2 BILIS cthnya PENJAGA KAUNTER, aja diTANGKAP; ini bukan perkara KECIL! Ini berkaitan jenayah yg. berkaitan antara SINDIKET PELACURAN dan pengambilan PATI! Dan JANGAN pula PEMBERI2 Rasuah dikenakan hukuman RINGAN akhirnya - dan HARTA depa tidak diSITA spt. PENERIMA Rasuah!

Lihat apa jadi KES ni - yg. HERANnya tu; kenapa TAK juga dikenakan HUKUMAN BERAT yg. termasuk diSITA harta depa kerana memperDAGANGkan manusia spt. PATI???! Kenapa diBICARAkan kes RASUAH sj?!! Di - http://www.hmetro.com.my/node/168417 :

Cuba `suap' Imigresen

Mohd Hilmie Hussin

mohdhilmie@hmetro.com.my

Khamis, 22 September 2016

Melaka: Penjaga kaunter pusat kecantikan dihadapkan ke Mahkamah Ayer Keroh, di sini, hari ini, atas tuduhan memberi rasuah kepada penjawat awam, 24 Ogos lalu.

Bagaimanapun, tertuduh Tan Wei Ching, 36, mengaku tidak bersalah di hadapan Hakim Norma Ismail atas tuduhan merasuah pegawai Imigresen RM300 sebagai dorongan tidak mengambil tindakan ke atas wanita Thailand kerana melanggar syarat mengikut Peraturan-Peraturan Imigresen 1963.

Kesalahan itu dilakukan tertuduh di Bahagian Penguatkuasaan, Jabatan Imigresen Malaysia negeri, pada 3.30 petang, 24 Ogos lalu.

Oleh itu, tertuduh didakwa melakukan kesalahan mengikut Seksyen 17(b) Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) 2009 yang memperuntuk hukuman penjara hingga 20 tahun atau denda lima kali nilai suapan atau RM10,000 atau mana-mana lebih tinggi.

Kes dikendalikan Pegawai Pendakwa SPRM, Ong Cheang Hian manakala tertuduh diwakili Peguambela Mohd Ishak Kari.

Hakim kemudian membenarkan tertuduh dijamin RM5,000 dengan seorang penjamin dan menetapkan 24 Oktober depan untuk sebutan semula kes.

(Tok Labu)

林磊 said...

20170921 leilei3915
polo ralph lauren outlet
polo ralph lauren
canada goose outlet
mlb jerseys
coach outlet
ray ban sunglasses
michael kors outlet online
polo ralph lauren
pandora jewelry
michael kors outlet online

fangyaoting said...

20170925 junda
coach outlet online
coach factory outlet
jordan shoes
polo ralph lauren
true religion jeans sale
air max 90
ugg outlet
oakley sunglasses
fitflops shoes
canada goose outlet online